Selam, Go'ya niyetlenmen çok yerinde bir karar olmuş. Ben aktif olarak Python tarafındayım, Django'nun geliştirme hızını ve pratikliğini çok seviyorum ama iş performansa ve concurrency (eş zamanlılık) olayına gelince yükü Go’ya yıkıyorum.

Kendi iş akışımdan örnek vereyim; projenin ana yapısı Django ile monolith devam ederken, performansın patladığı yerlerde (mesela websocket servisi gibi) araya direkt Go'yu sokuyorum. Şu an 10k+ aktif soket bağlantısını Go ile yönetiyoruz. Go routine açıp her bağlantı için süreci ayrı yönetiyor ve zalımın evladı gerçekten çok performanslı, bana mısın demiyor. Geliştirmesi hızlı, derlemesi kolay, yayına alırken de hiç üzmüyor.

PHP ve JS framework'lerinin o her şeyi hazır sunan yapılarından sonra Go'nun minimalist yaklaşımı başta biraz "çıplak" hissettirebilir. "Her şeyi ben mi yazacağım?" diyorsun ama o performans farkını ve stabiliteyi görünce alışıyorsun. Türkiye'de de özellikle mikroservis mimarisine geçen büyük şirketlerde (Trendyol, Getir vs. gibi yapılar) Go bileni kapıyorlar, iş imkanı tarafı gayet parlak. Bence hiç düşünme, dal gitsin.