Ben veri analisti olarak iş arıyorum hocam. Sektördeki tüm personelleri araştırdım. Getir, paribu , yapıkredi vb bankalar olsun tüm şirketlerin veri analistlerini inceledim. Cvme yeteneklerimi yazdım yaptığım projeleri hatta tubitak da seçilmiş başarı almış projemi liderlik yaptığım alanları 3 tanede staj ve deneyim yazdım . Bana yapılan tek şey deneyimsiz muamelesidir. Bana siz deneyim kazandırmadıkça ben nasıl iş bulayım ki

size isterseniz atayım 1000den fazla ilana başvurdum ama bir tanesi bile bana olumlu dönüş yapmadı. Hepsi profesör arıyor gibi ama ilanların içi bomboş hep sahte kimseyi alan eden yok hocam
Yani evet doğrudur firmaları zan altında bırakmayayım ama birçoğu işletme stok da potansiyel iş arayan datası bulundurmak için iş alanı açabiliyor. Benim nacizane önerim işiniz ile ilgili örneğin bilgi biriminiz ile ilgili referans gösterebileceğiniz bu alanda bilirkişi olduğunuza dair bir blog websitesi olabilir veyahut işin yazılımsal tarafında projelerinizin bağlantıları/websiteleri veyahut github repolarınızı öz geçmişinize dahil etmeniz binlerce kişi arasından sıyrılmanıza yardımcı olabilir.