Herkese merhabalar,
10 yıldan uzun süredir resmi olarak ticari faaliyet göstermekteyiz. Tek bir fatura eksiğimiz yok. Yasadışı ve dolan.ırıcılar ile kesinlikle çalışmıyoruz. 5 eksik olsun temiz olsun derdindeyiz yıllardır. İki adet işlememiz var şahıs ve limited şirekti ikiside bize ait. İki farklı şehirlerdeki adresde işletmemiz var ikiside ajans bilişim ve yazılım alanında faaliyet göstermektedir.
Gel gelelim konumuza
2024 9. ayda whatsapp üzerinden reklam yönetimi ve internet sitesi için bize whatsapp üzerinden ulaşıp (türk numarası ile) hizmet almak isteyen bir kişiye bu hizmeti verdik. Sektörleri oto çıkma yedek parça olduğunu iddia ediyorlar herşeyleri var fotoğrafları dükkan dışardan fotoğrafları, fatura keseceğimiz kişinin t.c vb. tüm herşeyleri veriyorlar. Hiç şüphe uyandırmadı çünkü uyandıracak bir durumu hiç oluşturmadılar. Kendilerinden reklam hesabına tanımalamk için kart istediğimizde biz sanayici adamız çok sevemyiz öyle işleri abi hesabına gönderelim dediklerinde fatura kesmemiz gerekir kdv+vergiler i de ödemeniz gereki dediğimizde yapacak birşey yok olur abi cevabını aldık.
işte tam burda başlıyor
elimizde tüm whatsapp görüşmeleri, aldığımız ödemeler ile yaptığımız reklam harcamaları (kart ekstresi), alınan her kuruşun faturası mevcut.
- ocak ayında (2025 ocak) BTK adına gelen yazıda internet sitesinin sahip bilgileri ve nasıl ödeme yaptığı talep edildi. bunları da kaşe imza yapıp postayla gönderdik hızlıca (hemen ardından hizmetlerini durdurduk ciddi bir şüphe uyandırdı bu durum bizde)
- şubat 2025 ilk ifademize çağırıldık
.... 50 den fazla ifade oldu
2025 10. ay ilk duruşma, suça ortaklık etmek üzerine hazırlanmış bir iddaname ile hakim karşısına çıktık ve beraat aldık. (bizde böyle olmasını bekliyorduk çünkü 100 sayfadan fazla whatsapp görüşmesinde kişilerin *********** olabileceği yönünde hiç bir şüphe dahi yoktu)
2025 11. ay; faturaları mahkeme defterdarlıktan doğruluğunu sorgulamak için gönderdiği müzekkere(adı böyleydi sanırım) yanlış olduğu için defterdarlık "fatura yok" olarak döndü az kalsın ciddi bir ceza alıyorduk (adamlar şirektten işletme sahibine kesilmiş faturaları istemiş ee tabi olmaz böyle bir fatura biz müşteriye kesiyoruz kendimize değilki)
2025 12. ay bir diğer mahkemede; bana ait IP adresinin dolandırıcıdan para atarken kullanıldığı tespit edildiği üzere iddaname hazırlanmış. ŞOK GEÇİRMEMEK ELDE DEĞİL. delil dosyaları, banka ve btk dan dönen yazılara bakınca herşey netleşti; Raporlar ve deliller diyor ki BENİM IP adresim Bize ait banka hesabında ve kendi öz abimin hesabında gözükmüş (buda gayet normal adam abim yahu evime bile geliyor gidiyor aynı işletmenin ortaklarıyız benimkide onda çıkabilir) ama savcı tabikide bunu öyle bir yazmışki... dolandırıcıdan para transferini ben yapmışım gibi.
işte dava sonucu (tüm bu IP olayını anlatmamıza rağmen anlamadı ne başkan nede duruşmadaki savcı) 5 sanık var ikisi biziz herkese 10 yıldan fazla ceza verdi.
(istinafa gideceğiz.. 31.12.2025 tarihinde uyapa düştü gerekçeli karar)
diğer adımıza olan davalarda da delillerin çarptırılarak suçlandığımızı görüyoruz kiminde sırf dolandırmak için şirket açtığımız iddiası var (yahu 10 yıldan fazladır faal bir limited şirektiyiz tek bir davamız tek bir suçlanmamız yok) kiminde böyle delilleri çarptırarak suçlandığımız var ve derdimizi anlatsak bile ceza alıyoruz.
gelişmeleri buradan anlatıyor olacağım ki bizim gibi aynı sektörde bulunan tüm arkadaşlarım kardeşlerim bilgilensin. Adil bir şekilde yargılanmıyoruz, işlemediğimiz bir suç için yok yere cezaevine girecek gibi gidiyor duruşmalar. Hiç bir şey saklamıyoruz mahkemeden de savcıdan da,Her delil gayet net bir şekilde bizi aklıyor. Bize yaşattıklarından dolayı hakkımı helal etmiyorum.
Şuraya talep edilen dellileri yazıyorum
HTS Kayıtları ve Baz istasyonu çakışmaları sonucu: kişiyle hiç bir zaman bir arada hiç bir hattım bulunmadı, sadece telefon görüşmemiz var ve aynı baz istasyonundan hiç sinyal alınmadığı açıkca gözüküyor.
Soyağacı ve akrabalık-aynı soyadı ile olan iletişimler sonucu: Kişiyle hiç bir akrabam görüşmemiş, sık görüştüğüm (telefon) 20 kişi ve onlarından akrabaları ve onlarında sık görüştüğü 20 kişi dahil hiç bir bağlantımız yok.
*********** parasını nasıl çektiği (kimi gidip atmden çekmiş fotoğraflardaki biz değiliz, kimi bankadan çekmiş biz değiliz, kimi bankacılıktan transfer etmiş bunda çıkan Ip ler de biz değiliz ve bu IP lerin sahipleride belli yani vpn yabancı vs. değil)
Şüphe oluşuktan sonra hizmete devam edilmişmi: hayır hizmet durduruldu burda da temiziz.
Konuşmalarda dolandırıcılık ile ilgili en ufak ibare varmı: oda yok herşey gayet resmi gayet normal (yahu adam bana 2 milyonluk mal var yeni aldım onları indiricem yarın reklam açma vs. yazıyor hatta komedi gibi)
Tüm gelen ödemeler faturalandırılmış mı: Evet (bunada parayı aklamak için yapmışlar demiş savcının biri oda kafayı yedirtecek bana, hesaplasan 30 bin TL kar etmişiz uğraştığımız davaya bak)
burdan sonraki süreci tarih tarih aşağıda yazacağım.
Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Umarım hızlıca çözebilirsiniz.