cncresul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 lise bilgisayar bölümü 1 bilgisayar programcılığı 1 de ybs bitirdim yazılım sektöründe 2 üniversite bitirmiş halde sertifika dolu halde işsizim. Yazılım sektöründe iş var diyen yalan söylüyor
Aslında olay yalan söylüyor değil, torpil amcasının oğlu/kızı durumlarını geçiyorum. Bahsettiğiniz durumda ilgili alanlardan mezunum ve sertifika dolu bir geçmişim var diyorsunuz ama burada şöyle bir durum var ilgili orta ölçekli veyahut büyük ölçekli firmalar sizin öz geçmişinize bakarken evet dikkate alınacak kayda değer bir konu ama işletme/kurumlar sizin öz geçmişinizde dikkat ettikleri başka bir husus söz konusu. Örneğin mezuniyetlerinizden daha çok şu şu teknolojileri biliyorum demeniz var ama birde bunun haricinde şu şu teknolojileri biliyorum ve yaptım/ ve halen aktif proje geliştiriyorum demeniz var. Ek olarak sorgulanabilir güncel veriler sunuyor musunuz?

Arada farkettiyseniz birçok dijital sektörde varlık göstermeye çalışan arkadaşlar var basit gibi görülen ama kritik bir nokta söz konusu.