Arkadaşlar, iyzico ile 4 gündür süren bu sinir bozucu mücadelede baktım ki sadece vaktimi ve enerjimi çalıyorlar, kendi yapmam gereken işlere vakit ayıramıyorum sonucunda ;
Müşterilerimin tüm ödemelerini panel üzerinden tek tek iade ettim. Şimdi her bir müşterimi bizzat telefonla arayıp saatlerimi harcayarak süreci detaylıca anlatmaya başladım. Kestiğimiz e-arşiv faturaların iade fatura süreçlerini takip edip, ödemeleri Havale/EFT yoluyla, hatta gerekirse kendi içimizde aylık taksitlendirmeler yaparak yeniden organize ediyoruz.
Bunu yapmamın tek bir sebebi var: Emeğimi iyzico’nun 'ıslak imza' gibi çağ dışı bahanelerle rehin tutmasına izin vermemek ve bu haksız süreçten iyzico’nun tek bir kuruş komisyon dahi kazanmamasını sağlamaktır. Kendi alın terimi iyzico’nun insafına bırakacağıma, müşterime iade edip onlarla olan güven bağımı bizzat saatlerce dil dökerek tazelerim daha iyi.
İşin en trajikomik yanı ise, az önce gelen maille 'iadeleri yaptığınız için kısıtlama kalktı' demeleri oldu.
Yani adamlar açıkça diyor ki;
parayı sana ödememek için her türlü yokuşu süreriz ama parayı müşteriye iade edersen (yani kendi emeğinden vazgeçersen) kısıtlamanı kaldırırız. Niyetleri bu kadar açık ve net.
Benim için iyzico defteri bir daha açılmamak üzere ciddi bir mağduriyetle kapanmıştır. Bu platformu kullanan ya da kullanmayı düşünen arkadaşlara, bir gün emeklerinin 90'lı yıllardan kalma "ıslak imza" kozuyla rehin alınabileceğini hatırlatmak isterim. Destek olan, bilgi paylaşan herkese teşekkürler.