MuhammedEksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
PayTR'de sürekli çalıştığımız halde bizden teslim tutanağı istedi bir ödemeye istinaden. Müşteri doldurdu belgeyi; şu kart ile şu harcamayı ben yaptım gibisinden. Onu gönderince paradaki bloke kalktı.
bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güvenlik için istiyolar
Remusoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sadece iyzico ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, artık eskisi gibi serbest değil ödeme şirketleri.
Müşterinin ödemeyi yaptığına dair yazılı belge istemeleri kendilerini korumak adına makul bir talep gibi görünebilir, bunu anlayışla karşılarız. Ancak asıl sorun, 2026 yılında taraflar arasındaki hizmetin 90’lı yıllardan kalma yöntemlerle kaşeli ve ıslak imzalı sözleşmesini dayatmaları. Üstelik bu belgeleri ödeme geldiği an değil, parayı 30 gün boyunca içeride tuttuktan sonra istiyorlar. İnsan ister istemez 'Amaç parayı içeride tutup faizini mi işletmek?' diye soruyor.
Hadi diyelim ki prosedür bu; peki belge istemediğiniz diğer ödemeleri neden göndermediniz? Uğraşmamak için belge istenen büyük tutarlı ödemeyi iade ettik, bu sefer sanki dalga geçer gibi kalan 5.200 TL’lik en ufak işlemler için bile aynı belgeleri istemeye başladılar. Bu artık güvenlik değil, tamamen işgüzarlık ve süreci kasten kilitlemektir.
Kara para mevzusuna gelince; faturalı ve resmi olarak ispatladığımız bir işte bu muameleyi görmek çok üzücü. Kaldı ki gerçekten bir şüphe olsa, parayı müşteriye 'iade' ettirip izini kaybettirmezler, gider adli mercilere bildirirler. iyzico’nun buradaki tavrı maalesef ticari ahlakla bence bağdaşmıyor.