Hocam 32 yaşındayım yaklaşık 10 kez kanal tedavisi oldum son 10 yıl içinde *yaklaşık 4 farklı tecrübeli doktora gittim bu işlemlerde, zamanla kanal tedavisi olan dişin ya kökü iltihaplanıyor ya üst kısmı iyice kuruyup kırılgan hale geliyor ve kırılıyor, 5-7 sene içinde ya işlem tekrarlanıyor ya çekiliyor diş.
Doktorunun da görüşünü al ama ben son 3 yılda 5 tane implant yaptırdım inan hem yapımı hem kullanımı çok rahat, hiç kanal tedavisi ile uğraşma direkt implant yaptır derim çok daha zahmetsiz ve uzun ömürlü. İlla kanal yaptıracağım diyorsan da üzerini mutlaka kaplama yaptır çok kırılgan oluyor bir süre sonra.
+ İmplantta farklı teknikler çıkmış eğer ki diş kökünde bir iltihap ve komplikasyon yoksa aynı gün hem dişi çekiyor hem implant yerleştiriyor hiç kanaman ağrın dahi olmuyor.
Bir yere gittim de muayenede kadın yanlış dişe kanal yazdı röntgenden pek anlayamadım dişi açıp bakarız falan dedi ben de güvenemedim Hocam. Bir de orda yaptıran arkadaş 3 hafta ilaçla gezdim yemek bile yiyemedim diyor korkuttu iyice. Benim dişteki çürük tam sınırdaymış. Ama aynı gün implantı araştırcam normalde baya iyileşme süreci var diye biliyodum ben