@aLKaDraZ; Özellikle son yıllarda dalgalanma yaşayan sitelerde bu geçiş olayı birebir hissediliyor. Eskiden bir hamle yapardın, 12 hafta sonra sonucu görürdün. Şimdi öyle değil, bazen link alıyorsun düşüyor, dokunmuyorsun toparlıyor, bazen tam tersi. Bu da dediğin gibi bilinçli bir şaşırtma hissi veriyor. Spam sitelerin arada yukarı fırlaması da bence tamamen bu oyunun parçası. Bizi gaza getiriyor: Demek ki böyle yapınca oluyor diye.
Ben de şahsen son yıllarda büyük düşüşlerde panik yapıp link reddetme, içerik silme işlerinden uzak durmaya çalışıyorum. Çünkü her müdahale Googlea burada biri oynuyor sinyali gibi geliyor olabilir. Beklemek çoğu zaman daha az riskli. Hele ki site genelinde bariz bir spam yoksa.
Patent birebir uygulanıyor mu bilinmez ama mantık çok tutarlı. Google gibi bir sistem, algoritmayı korumak için kesinlikle böyle geçiş katmanları kullanır. Yoksa millet 3 ayda çözerdi zaten

Kısaca: Sabır + istikrar şu an en sağlam strateji gibi. Ali Cengiz oyunu varsa, en az hareket eden kazanıyor gibi duruyor.
Benim kendi sitem özelinde şunu da ekleyeyim: Açıkçası bende şu an ciddi bir dalgalanma yok. Ne sert bir düşüş ne de anormal bir sıçrama yaşadım. Bu da bana şunu düşündürüyor; eğer site genel olarak doğal bir çizgide gidiyorsa, algoritma zaten seni o geçiş oyunlarının çok merkezine almıyor.
Yani her oynayan siteyi değil, özellikle agresif hamle yapanları bu geçiş fonksiyonlarıyla test ediyor olabilir. Ben düzenli içerik, abartısız link profili ve ani manevralardan kaçınarak devam ettiğim için sistem beni çok kurcalamıyor gibi. O yüzden bazen hiçbir şey yapmamak, bir şey yapmaktan daha doğru olabiliyor. Özellikle böyle tuzaklı bir yapıdaysak...