businessmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında doğru noktaya değinmişsin. Gümüşte asıl mesele ne amaçla aldığın. Eğer kenara atayım, uzun vadede dursun diyorsan fiziki gümüş daha mantıklı çünkü gerçekten elinde oluyor ve sistemsel bir riski yok. Ama kısa vadede al-sat yapacaksan bankadaki gümüş çok daha pratik, makas daha düşük ve anında işlem yapabiliyorsun. Kuyumcu tarafında ise genelde kendi sattığı ürünü daha rahat bozar, dışarıdan alınanlarda biraz kırabilir. O yüzden küçük gramajlarla başlamak, zamanla biriktirmek en sağlıklısı. En mantıklı yol da ikisini dengelemek bir kısmı fiziki, bir kısmı bankada.

Ben 21₺ 22 ₺’den beri biriktiriyorum, artık yatırım değil hatıra koleksiyonu oldu 😄
O yüzden dalgalanma falan umrumda değil, uzun vadede gümüş ne yaparsa yapsın ben kârdan başka bir şey görmem.
Hocam aslında banka olayı bana da mantıklı geliyor anlık al-sat konusunda ama zaten bu konularda yetkili 3-4 tane rafinerinin ürünlerinden seçeceğim. Genelde kuyumcularda bunların ürünlerini satıyor. Benim derdim saklamak veya muhafaza etmek değil bunları yapabilirim ama değer mi bunu yapmak diye düşünüyorum. Çünkü kenara atacağım şekilde üzmeyecek tutarlarla alım yapacağım. (Mevcut kura göre aylık 50-100 gram gibi. Bazen belki daha da az gram alırım) Bir anda elimde 500-600 gram gümüş fiziksel bozdurmaya gittiğimde ortada kalmak veya aşırı zarar etmek istemiyorum. Ama bir yandan da gümüşün her alanda kullanılması ve koşulların zorlaşmasından dolayı daha da değerleneceğini düşünüyorum (Yatırım tavsiyesi değildir.)