Ai ya yazdırmayı bırakırsan, ülkeni takip edersen dışarıda soğuktan ölen bile insanlar olduğunu görürsün. Belki bir hikaye eksik olabilir fakat ilaç bulamayıp ölen kimse yok diyecek kadar vicdansız olmamalısın. SMA hastası bebekler bile en basit örneği. Siyasi bir şey yok insani bir şey bu konu zaten.
İletişim Fakültesi mezunuyum; medya okuryazarlığı ve kamuoyu algısı üzerine eğitim aldım.
Bu yüzden olayları kulaktan dolma anlatılarla değil, bağlamıyla değerlendiriyorum.
AI ile yazdırıyorsun demek, cevaba cevap veremeyenin sığındığı en kolay laf. Konuyu dağıtıyor.
Ben burada duygu değil
olay konuşuyorum.
Dilek Özçelik meselesinde anlatılan şeyle gerçek aynı değil. O görüntülerden sonra ilaçları temin ediliyor, tedavi devam ediyor. Vefatı ilaç bulamadığı için değil, kanserin seyri nedeniyle. Bu bilgiyi söylemek, ülkede kimse mağdur olmuyor demek değil.
Soğuktan ölen insanlar da var, SMAlı çocuklar da var; bunlar ayrı ayrı ve çok ağır meseleler. Ama bunları alıp her olayı aynı hikâyeye bağlamak gerçeği büyütmek değil,
bozmak oluyor. Vicdan, yanlış bilgiyle savunulmaz.
AI falan değil; sadece kulaktan dolma anlatı yerine ne olduğunu söylüyorum. İtirazın varsa olaya itiraz et, lafın şekline değil.