Başarı bir şekilde yakalanacak. Sonrasında uzak bir şehre gidilecek. Evet aileni arada sırada görürsün artık. Bazılarımız ailesini hiç göremedi ya da göremiyor. Elbette her aile aynı değil. Seni yavaşlatan her neyse önce ondan kurtulmak lazım ya da nükte geliştirmek lazım. Ciddi olan birine durumun aslında o kadar ciddi olmadığını eğlenceli bir dille aktar. Bu hoşlarına gitmeyecek. Gitmesin de zaten. Bana göre önemli olan zaman. İnsanların ne dediğini bu kadar önemseme derim.

Herkes konuşacak. Bunu biliyorsun. Sen gizli bir filtre kullan. De ki, şimdi bunu düşünmeye vaktim yok. Odak noktası bu olmalı. Sadece sen ve hedefin. Geride kalan her şeye siyah bir filtre çek. Görmezden gel. İlla bişeyi kafaya takmak onunla mücadele etmek zorunda değilsin. Ama geleceği düşünmek zorundasın. Zamanı geldiğinde bu insanların hiç biri en yakınındaki bile yanında olmayacak. Bu gerçeği fark ettiğin zaman olaylara daha sıcak, insanlara daha merhametli bakabiliyorsun.

Zamanı gelince en azından benim ilk fark edeceğim şey babamla yaptığım yemek tartışmaları olacak. Hala anlaşamıyoruz. Bazıları yüksek tansiyonlu geçiyor. İkimizinde savunduğu farklı şeyler oluyor bazı fikirlerde el sıkışıyoruz. 5 dakika sonra sanki hiç yaşanmamış gibi davranabiliyoruz. Sende bazı şeyleri o masada bırak. Ana hedefine odaklan. Kolay değil, bazı karakterler için kolay değil. Farkındayım. Ama birşeyin üstesinden gelmenin bir yolu her zaman vardı.

Son altın tavsiye. Ve bu gerçekten garanti bir tavsiye. "Her şey geçer." Bunu not almalısın. Çünkü gerçek bu. İyi ya da kötü her şey geçiyor. Yoksa sen her şeyin aynı gideceğini mi sanıyorsun?