Peki bende bir soru sorayım.Banka yanlış hesap açılışı yapmış.İlk para yatınca %15 vergi kesileceğine %4 Esnaf Muafiyeti adı altında vergi kesintisi olmuş.Bankaya durumu bildirip yeni hesap açılışı yaptırdım.Bu yeni hesabı tekrardan GİB üzerinden bildirim yaptım.Deneme için 1 TL kendi hesabımdan istisna olan hesaba para gönderdim %15 vergi kesintisi oldu.Banka %4 kesinti için herhangi bir geri ödeme olmayacağını vergi dairesine gönderildiğini bildirdi.Vergi dairesine gidip durumu sorgulattım biz değil banka çözecek diye bilgi verdiler.Bankada tam tersini söylüyor.Ek olarak vergi dairesi istinsa belgesindeki nece kodunu sordum.Özellikle WEB Portal faliyetlerini yazdırmak istedim ama yazmadılar.

GİB üzerinden Genel dilekçe gönderip yatan paradan %11 vergi az alındığını ve adıma tekrardan ödeme çıkarılmasını talep ettim.Sizce Doğru mu yaptım ?
GİB üzerinden 1 TL gönderdiğimi Genel dilekçe ile açıkladım. İstisna yanmasın diye bu yolu tercih ettim
NECE KODU : 591105 - VİDEO İÇERİKLERİ VİDEO BLOG ,VİDEO PODCAST'LERİN YAPIMI Olarak verilmiş.WEB için ekstra bir dilekçe vs yazmak gerekiyor mu ?

Teşekkür ederim.