Değerli arkadaşlar bilmediğimden sizlere danışmak istedim, Cumartesi günü Ankara'ya gittim bir araç aldım.
Burada satıcı arkadaş çok detaylı şekilde ilanında her şeyi yazmış ve araçta bir sorun olmadığını belirtmişti.
Whatsapp dan görüştük anlaştık, orada da konuşmamız var tek sorun far yıkama çalışmıyor diye de belirtti.
Ankara'ya gittim, beni aldı sağ olsun bir yere göstermek ister misin dedi? 290.000 TL lik araç, siz bilgilisiniz (FB gruplarında aracın grubuna üye kendisi oradan da şans eseri gördüm), güvendiğimi sorun yoksa boşuna masraf etmek istemediği söyledim, tamamdır sorun yok dedi. Notere geçtik, ödeme yaptım devrini aldım. Sonrasında araca yöneldik, anlatmamı istediğin bir özellik var mı bakmak ister misin dedi? Hayır dedim sorun yok dediniz, kaportada sorunlar var bunları hallederim İstanbul da komple boya 25-35 bin aralığında sorun değil bunlar dedim. Oradan araca bindik siz sürün evinize bırakayım adresi bilmiyorum siz daha çabuk gidersiniz dedim. Oradan da evine kadar o sürdü, 20 dakka sonra evine ulaştık. Artık vedalaştık ben aldım aracı, yola çıktım 5 dakika sürdü sürmedi yakıt aldım. Daha doğrusu depoyu fulledim, altından yakıt akıtmaya başladı, hemen aradım, hava yapmıştır biraz gidin düzelir dedi, 80 km gittim ama düzelmedi sürekli durup kontrol ettim, ne zaman yarı depo altına indi yakıt o zaman durdu, denemek için yarı deponun az üzerine çıkardım yine başladı. Cumartesi öğleden sonra İstanbul'a döndüm 14:30 gibi sanayiye geçtim yakıt sisteminde tahliye için sorun şamandıra ve yakıt boruları kaynaklı çıktı (4.700 TL + KDV), direksiyon sertliği sorunu direksiyon pompasından çıktı (8.000 TL + KDV) başkaca sorunlar da var irili ufaklı, kısaca 25-30 bin sonrası araç çiçek gibi olur (kaporta hariç).
Satıcıya ulaştım durumu belirttim ama hiç oralı olmadı "ben söylemiştim, baktırsaydın, sana dedim, sürmedin, sormadım vs." böyle devam etti, ben de kendisine ısrarla sana güvendim sorun yok dediğin için belirttim, en basitinden aracı aldım 5 dakika sonra yakıt sorunu yaşadım dedim "ben hiç fullemedim bilmiyorum" dedi ve duygu sömürülerine başladı.
Şimdi bilmediğimden soruyorum, bu konularla ilgili noterden ihtar çekerek zarar tanzimi isteyip, ardından eğer olumlu cevap gelmez ise mahkemeye gideyim mi kazanır mıyım?
Elimde whatsapp yazışmaları var orada detaylar yazıyor zaten, yoksa boş ver bir şey çıkmaz uğraşıp kendini de üzme mi? Hangi durumu yaşarım?
Kandırılmak gücüme gidiyor, belki sizlerde baktırsaydın diye tepki verebilirsiniz ancak illa her şeyde pislik, yalan, hile mi aramak lazım?
Söze güvenerek hareket ediyor olmak, birine güvenmek suç mu?