Sevindik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani dostum boş anlatılan her şeye inanmamak senin için geçerliymiş bizzat şahit olduğum adam öldürmekten cezası onaylanan 20 yıldan fazla yatarı olan yakın komşumun oğlu bu hafta çıktı. 8 sene falan yattı, yine yakınen tanıdıklarımdan da çevresind benzer suçlardan ya da uyuşturucu satışından çıkanları duyuyorum. Demek ki bahsettiğin gibi mahkeme vs değil olay
şimdi ben 15 yıldır gazetecilik işindeyim. şuanda da türkiyenin en büyük haber sitelerinden birindeyim. haliyle söylediğim şeyler anlatılanlar değil, aylardır okuduğum yüzlerce sayfa resmi dökümanlar, adalet bakanlığından gelen belgeler, kanunlar, bildiriler..
hal böyle olunca uyuşturucudan çıkan tanıdıklarınız, cinayetten çıkan tanıdıklarınız ne sebeple çıktı bunları bilmek gerekir.
ek olarak benim de bir tanıdığım geçen hafta uyuşturucu satıcılığından tahliye oldu. ama bu af sebebiyle değil, farklı bir gerekçe ile. he bana sorsan çıkmaması lazım bu tiplerin, ama işte yanlış politika, olmayan adalet vs vs.. bu konuları bu af yasasıyla bağdaştırmamak gerekiyor.
4 yıl önce malum yerlerde yaralama, kurşunlama, kaçırma, ö*dürme gibi ücretli ilanlar vardı hatta konusunu bile açmıştım. şimdi bu af tasarısı sonrası, bunlar sanki içerden çıkanların yine suça kaldığı yerden devam ediyomuş gibi, yeni ilanmış gibi dolaşmaya başladı her yerde. oysa bunlar yeni değil yıllardır olan ilanlar.

ben çoğu konuda hükümeti desteklemiyorum. sokakta yürürken etrafımda katil, hırsız olsun istemem haliyle. beni biri tehdit etmişti sosyal medyadan. küfürler, tehditler vs. şikayetçi oldum ama hala ses seda yok. ben şimdi nasıl güveneyim bu adalete? ama af tasarısı bambaşka. önyargılı olmayın lütfen