Selamlar,
Aynı arayışta olduğumuzu belirteyim bende

Bir sorum olacaktı, Cursor opus 200 paket yoğun kullanımda ne kadar gitti ve ne kadarlık bir yoğun kullanımdan bahsediyoruz?
Evet, ben de kullanım sıklığınızı merak ettim günlük ve aylık token harcamalarınızı paylaşırsanız hoş olur.
Selamlar tekrardan
Kullanım kısmı için geçen bi 10-15 gün önce Cursor yıllık toplam verileri sunduğu hoş bir arayüzde göstermişti. 42.271.367.745 token olarak.
Kullanımdan kullanıma, geliştirmeden geliştirmeye çok farklılık oluyor.
Nasıl diyeceksiniz; sıfırdan bir proje geliştirmekle referans proje alarak geliştirme yapma arasında bayağı bir fark var.
Şimdi sıfırdan bir otomasyon, site, mobil app vs. geliştirmek istekler doğrultusunda şekillenen birşey. (UI/UX tarafında gerçekten en az üzen Opus

bu kısma özellikle dikkat çekmek istedim çünkü backend'ten ziyade asıl görsel revizyonlar çok fazla talep oluşturuyor. Köklü değişiklikler de bayağı token'a mal oluyor yapı düzgün kurulmadıysa özellikle.)
Ancak mevcutta olan bir projeyi daha ileriye taşımak, komple revize etmek, yeni özellikler eklemek, hatalarını gidermek daha maliyetli. Backend'i ayrı, socket sistemi ayrı, web'i ayrı, web admin'i ayrı, mobil tarafı ayrı tek çatıdaki projelerde yapılacak değişikliklerde çok ama çok fazla satır kod okunuyor her seferinde. Çokta fazla kod değişikliği yapılıyor.
Benimde 2-3 projem var şuan bu şekilde ve yeni projeler var artık yetmiyor kısacası 600$ civarı veriyorum her ay. Ha helali hoş olsun orası ayrı ama tasarruf edebileceğim bir yöntem varsa neden faydalanmayalım