Baygol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim uyuz olduğum durum tam olarak şu: Her çekirdek güncellemesi zaten bir ay kadar sürüyor. Güncelleme bittikten sonra sitenin anahtar kelime sıralamalarının tam yerine oturması da birkaç hafta sürüyor. Bu süre neticesinde hepimiz mevcut duruma göre yeni bir sayfa içi ve dışı seo stratejisi belirliyoruz. Bu stratejinin uygulamaya geçilmesi ve net sonuçlarının görülmesi iki ay kadar sürebiliyor. Tam her şey oldu, hallettik derken, google amca pat diye yeni bir çekirdek güncellemesi çıkartıyor. Sıralamalar hooop tekrardan değişiyor. İster istemez ne yapacağımızı, nasıl bir stratejiyle devam edeceğimizi belirleyemiyoruz. Elimiz ayağımıza dolanıyor ve bu kısır döngü aynı şekilde sürekli devam edip gidiyor. Google fazla detay vermiyor. Yapay zeka araçlarına soruyoruz; chatgpt böyle yap derken, aynı konuda gemini öyle değil de şöyle yap diyor. Ben mi çok abartıyorum bilemiyorum fakat neyin ne olduğu belli olmayan saçma sapan bir durum var ortada.
Seo olayının pek önemi kaldığını düşünmüyorum artık. Bildiğin 20-30 tane websiteden feed ile otomatik içerik çekip(çoğu bozuk garip garip görünüyor sayfalar) google tarafından anında index alan, news'e düşen, çalıntı içerik yaptığını bildiğim birkaç website var. Wordpress tabanlı ve tema da bildiğiniz ücretsiz hiçbir özelliği, güzelliği olmayan css ve html ile kurulan websiteler. Tek fark, domain 2017 tarihli olması. Eskiden beri de trafik aldığı için herhangi bir yaptırım da almıyor. 7/24 post paylaşıp günde 100-200 içerik giriyor. Trafiğiniz varsa Google tarafında meşrusunuz.