Şimdi direkt olarak sorunuz cevabını sağlayayım, öncelikle Das Zertifikat isimli danışmanlık firmasının sahibiyim, şirketin hizmet vermesini kapatalı yaklaşık 1 sene oldu, şirketi kapatma nedenim de Almanya'daki denklik yasasının değişmesinden kaynaklı işlerim durma noktasına geldi, sadece denklik danışmanlık işlemlerini kendim gerçekleştirip, anlaşmalı olduğum şirket ve firmalar ile tercüme, vize, işe yerleştirme işlemlerini sağlamaktaydım. Bu gibi danışmanlık işlerinde, müşterilerin beklentisi şu yönde oluyor, zaten danışmanlık arayan biri ya kendisi uğraşmak istemiyordur yada bu işleri çok fazla araştırıp bilgi sahibi olmuştur ancak evraklarının güvenliği açısından size ulaşıyordur, bu neden size sorular soruların en ince ayrıntısına kadar bilgi sahibi olmalı, Almanya tarafında iş yapacağınız resmi kurumlarla, firmalarla sıkı bir bağlantınız olması gerekiyor. Almanya'da herşey kağıt ve posta üzerinden dönüyor neredeyse, kurumlardan yanıt almanız bazen 10 gün bazen 9 ay sürüyor bu belirsizlik nedeniyle de müşterilerinizin içini ferah tutmanız ve müşterilere karşı açık olmanız ek olarak sürekli evraklarının durumları kurumlara e-mail atarak,evrakların durumları hakkında sürekli güncel bilgiye sahip olmanız gerekir. Genel olarak danışmanlık fiyatlarının pahalı olmasının nedeni bu işleyişin ağırlığından ve karmaşıklığından kaynaklı ek olarak artık yıllardır belirli bir danışmanlık tarifesi oturduğu için aşağı yukarı fiyatlandırmalar belirlidir, siz bu fiyatın altına inerseniz *********** durumuna düşersiniz ki ilk zamanlarda acemiliğimden kaynaklı bu durumu çokça yaşadım, bu yüzden fiyatınız ya piyasa ortalamasında ya da işlemlerinizi gerçekten kaliteli yapacağınıza güveniyorsanız ve müşteri birçok imkan sağlıyorsanız fiyatı piyasanın bir tık üstünde tutabilirsiniz. Maalesef uzun zaman araştırdım bilgi sahibiyim kısmıyla olup bitmiyor hocam bürokrasi ve müşteriler işin içine girince çok başka bir seviyeye geliyor.