İlk konunuzu okudum herşey iyi hoşta
"Kaldi ki r10'dayiz" cümlesi olmamış.
R10 bir şeyleri ucuza yaptırma yeri değildir.
Sırf bu tarz cümlelerden dolayı yılların yazılımcısi olmama rağmen yazılım sektöründen bir süredir elimi çektim.
Cogu kişi Kaldi ki r10'dayiz düşüncesiyle hareket ettiği için asıl fiyatı 1.000 TL olan şeye 20 TL vermeye çalışıp R10da gerçekten kaliteli yazılımcılari farklı sektöre itiyor.
Ben konunun bu kismina değindim diğer yazdıklarıniza bir şey söylemiyorum.
R10'da, radmin zamani yasanan rollback'e kadar cok aktif bir uyeydim. Sayisiz is vermek uzere, sayisiz konu actim. Her seferinde, butcesi ne olursa olsun yarim yamalak is teslim aldim. Isin altindan kalkamayan, kacip giden sayisiz forum uyesi var. Her seferinde olan benim parama oldu. Ucuz is yaptiracak kadar zengin degilim. Ama, cooookk daha komplike, AI entegreli, hybrid sistem isi freelancer.com uzerinden $3500'e yaptirmisken (ki, is tamamen teslim edilemezse, yazilimci bir kurus bile alamiyor) R10'da herhangi bir guvencem olmadan, gunler icerisinde bitecek maksimum 40-50 bin TL'lik ise $50K'ya kadar fiyat tekliflere veriliyorsa ve on odeme olarak yarisi pesin isteniyorsa. Takdir edersiniz ki, bu ekosistemin onemli bir parcasi (istihdam yaratan kisi olarak) `ne oluyoruz?` derim.
R10 bu isin mutfagi, biraz da arka sokagidir. Burada is veren, isi alabilecek kisilerin kapasitesini bilir, isi alanlar da, isverenin odeme kapasitesini. O konuda biraz kendimize karsi durust olmaliyiz.