evet video yapmak gerçekten basit.
asıl sorun izletmek ve kimse onu söylemiyor.
ben söyleyeyim : metodların birisi adamların bazı kendi kanalları var zamanında tutmuş. diğer kanalları ile destekletiyor , veya face yada bazı platformlarda izletiyor. yada telegramda kanalları var kitleyi oturtmuş izletip yapıyor.
aam adam anında index aldıracak kitlesi olduğu için kazanıyor. Biz kerizlerde bu işte para var diyip 10 günde 5 izlenmede kalıyoruz.
isteyen şimdi gidip alabilir. Kimse ekmek teknesini milyonlar kazanırken üç kuruşlara vermez.
onlarda şunu diyor bir kanal tutmaz iki tutmaz illa ki bir tanesi tutacak yeterki düzenli video at diyorlar sizin dediğiniz hiç düşünmedim mantıklı geldi
Hocam 30 dakika değil daha fazla uğraş veriliyor. Tam detay vermiyorlar ama en başta bayağı emek ve zaman lazım. Öyle günlük 30 dakika uğraşayım 1 saat uğraşayım dersen 1 2 sene sonra ancak olur. Tabi o kategorideki niş ve yapay zeka videoları hala devam ederse.
hocam tek görsel ve seslendirme var yani ekstra nasıl bir zaman ayırıyor olabilirler bilmiyorum söz ettiğim bir video için tabi adamlar 100 video yaptıkları için daha çok zaman gidiyor ama dediğim gibi bir video için 7-8 saat editle fikir bul metin yaz yapmıyorlar adam bile videoda ne anlatıyor bilmiyorum diyor üreten kişi
Arkadaşlar niş içerik önemli. Kapak fotoğrafı aşırı önemli. Ve kapak fotoğrafına tıklayan kişilerin videonun toplam süresinin ne kadar izlendiği önemli. İlk dakikalar ne kadar izlenirse tıklama oranı ile birlikte Youtube içeriği daha geniş havuzlara gösteriyor. Olay bundan ibaret.
zaten artık kanalları göstermeye başladılar dediğiniz gibi yapıyorlar ilk 30 saniye izlesin yeterli diyor anlamadığım şey bunu eskiden saklıyorlardı şimdi tutmuş kanalları detaylı gösteriyorlar şimdi bile burada biri kanal satarken devlet sırrı gibi saklıyorken kanal ismini