CrawlArmy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Fahrettin Bey,
2024 Nisan ayında Kırıkkale’de Fi Yapı adlı projeden bir daire aldım. Tabi ilk taşınmaz alışıydı vergi mevzuatını bilmiyordum bu yüzden burda vergi kaçakcılığı şüpheside oldu savcılığa verdim. Sonradan öğrendiğime göre taşınmaz hakkında yıkım kararı bulunmakta ve yapı ruhsatlarının süresi dolmuş durumdadır. Ruhsatlar yenilenmediği sürece iskan alınması mümkün değildir.
Yıkım kararının, 10 Temmuz 2024 tarihinde istinaf tarafından bozulduğu görülüyor. Ancak bu durum, hangi yapıların ruhsatlı ya da ruhsatsız yapıldığının net olmaması nedeniyle gerçekleşmiştir ve bu işte ruhsatların süresi dolduğu , yıkım kararı ile ilgili süreç bildirilmedi.
Bu durumu ancak 02.06.2025 tarihinde, iskan konusunu öğrenmek için site yönetimiyle görüştüğümde fark ettim, ağzından kaçırdı o sayede araştırdık mahkeme kararını bir de yapı ruhsatı olmadığını öğrendik o yönetimde para toplamıştı daireleri yapmak için o ayrı dava konusu. Ama bize tapu iptal davasında tanık olmayacaktır bu yüzden o gün öğrendiğimizin kanıtı yok.
Daireyi satmaya aracılık eden emlakçı ise Aralık ayında dahi “iskan alınacak” '' taşeron firma yapacak'' şeklinde ilan vermeye devam etmiştir. Bunların hepsinin görüntüleri alındı. Bu da savcılığa nitelikli dolandırıcılık ve Ticaret bakanlığına da bildirildi.
Bu şartlar altında, bu davaya girmenin mantıklı olup olmadığı konusunda görüşünüzü rica ederim.
Merhabalar.

Konu oldukça karışık. Sormam gereken çok fazla şey var. Bu nedenle
buradan ilerlememiz pek mümkün değil. Profesyonel destek almak
istiyorsanız profilimdeki numaradan ulaşabilirsiniz.

İyi forumlar