@Hygge; öncelikle geçmiş olsun ,
yazacaklarımı sabırla oku tecrübeyle sabit yaşanmış bir olay ,

Önce parayı gönderdiğin toptancıyı arayacaksın. Onlara, 'Sizi mahkemeye veriyorum, beni dolandırdınız' diyeceksin.
Onlar 'Ne alakası var?' diye şaşıracaklar. Sen de, 'Hesabınıza para yolladım ama hizmet alamadım, ortada fatura da yok, paramı gasp ettiniz' diyeceksin.
Onlar muhtemelen, 'Olur mu öyle şey, parayı X kişi adına bize yolladınız' diye savunmaya geçecekler. Sen de, 'Hesaplarınızı kontrol edin, parayı ben size yolladım' diyerek dekontu ileteceksin ve ekleyeceksin:
'Yasal olarak para kimin hesabından çıktıysa faturayı o kişiye kesmeniz şart.'
Başta afallayacaklar. Sonra devam edeceksin: 'Avukatım şu an dava açmak için mahkemeye başvurmaya gidiyor.
Yüzde yüz haklıyım; hem ödemesini yaptığım halde olmayan ürünü satmaktan hem de faturasız işlem yapmaktan dava açılacak.
Avukat masrafları da size kalır. Paramı ya iade edin ya da bunları göze alın, size 1 gün müddet.'
Bunu duyunca tutuşacaklar ve senin adamı arayacaklar. Sen de, 'Benim muhatabım artık o adam değil, ben parayı size attım,
paramı aynı hesaba iade edin. Ne o adamla ne de başkasıyla görüşürüm' diyeceksin. Toptancı mecbur kalıp paranı geri yollayacak.

bana güven .