Dışarıdan bakınca "suçlular salınıyor" gibi görünse de, işin aslı tamamen bir hukuki takvim adaletsizliğinin düzeltilmesidir.
Durumu şöyle örneklendireyim :
Bir kişi düşünün; 2021 yılında kapısının önünde ailesine küfür eden birine karşı öfkesine yenik düşüp bir kavgaya karışmış. Mahkemesi 3 yıl sürmüş. Eğer mahkeme 2 ay erken bitseydi 3 yıl denetim alacakken, mahkeme uzadığı için 1 yıl denetim hakkı verildi ve bu kişi fazladan hapis yattı.Cezaevine girdiğinde aynı olayı bi başkasının yaşadığını görüyor Suç tarihi aynı Ama Mahkemenin verdiği karar taeihi arasında 1 ay Var ve sırf bu yüzden aynı eylemleri gerçekleştiren bir kişi 3 yıl bir kişi 3 Ay kalacak ve bu durumla karşılaşan binlerce kişi vardı. Anayasal bir hak olan itiraz yolunu kullanan kişinin, mahkemenin yavaş işlemesi sebebiyle fazladan 2 yıl hapis yatması son derece mantıksızdı ve bu sebepten ötürü yaklaşık 2 yıldır o 50 Bin kişinin içinde ki 25 bin Kişi bu yasayı bekliyor. Hani olaya direkt suçluları salıyorlar af indirim gibi bakmamak gerek

Edit: elbette bun kötüye kullanan ya da gerçekten hak etmeyen yüzlerce insan var ama Kader Mahkumu diyebileceğimiz de binlerce insan var..
Hangilerini kapsıyor kanka madem okudun açıkla bilelim
bak arkadaş da detaylıca yazmış. daha detaylı isterseniz açıp okuyun bi zahmet hazıra konmayın. dediği gibi gerçekten bunu kötüye kullananlar olabilir ama gayet yerinde bir kanun benim için de.
en basitinden bi örnek verelim, trafikte tartıştın biriyle, sana ana avrat sövdü. sende haliyle dayanamadın bi yumruk attın. adam gitti darp raporu aldı ve sen basit yaralamadan ceza yedin. normalde bunun yatarı yok, ama mahkeme uzuyor uzuyor ve süreç uzadığı için hiç yoktan yatıyorsun. ve süreç uzadıkça cezan yatar'a dönüşüyor. işte bu tarz şeyleri kapsıyor bu kanun. öldürmeyi geç, bıçakla yaralamaydı, öldürmeye teşebbüstü, tecavüz, istismar vs bunlar kapsam dışı.
mevcut yönetimi beğenmeyebilirsiniz, ekonomiyi beğenmeyebilirsiniz ki hiç birimiz beğenmiyoruz. ama kanunları, beğenmediğimiz bir iktidar yapıyor diye hemen kötü olarak algılamayalım.