Dostum sana 2014 yılından beri e-ticaret tecrübesi olan biri olarak şunları söylemek isterim.
Ücretsiz olarak elde edeceğiz, Opencart veya Prestshop altyapısı olacak. Bunları hazır altyapı ile satan tek seferli ödeme yapacağın bir sürü siteler var. Lakin bunların şöyle olumsuz yönleri var.
1- Eski sürüm
2- Kullandıkları tema, global bir markanın temasını crackli hali ve bir sürü hatalar dolu.
3- Sistem içerisinde bir sürü hataları zaman içerisinde göreceksin ve çözüm bulamayacaksın.
4- Entegrasyon uyumluluğu arıyorsan Örnek: Fatura, Kargo veya pazaryerleri gibi araçlar için sağlıklı çalışan eklenti yapan henüz kimse yok. Var diyorlar ama hepsi işlevsiz.
5- SEO olarak çöp
Opencart çok iyi biliyorum 10 yıl önce kullanıyordum ama gerçekten Kiralık yenileme paketi gibi dediğin sistemlere eğer ciddi anlamda bu işi düşünüyorsan özel paketlere mecbur kalacaksın. En basit örneği ile SEO olarak aradığını bulamayacaksın.
Şimdi bu söylediklerimden ekmek yiyenler var, lakin benim aktardıklarım gerçek bir kullanıcı deneyimi. Bilmen için yazdım, karar ve takdir yine senin.