Öncelikle herkese merhaba, uzun zaman sonra tekrar para kazanmayı açıp tekrar xx.xxx gibi bir kazanç sağladım
(miktarı yazmamdaki sebep kesintinin normal olup olmadığını sormak için)
Fakat bankama gelen para xx.000 küsür gibi bir şey. Hesap işlemlerine baktığımda bankama gelen miktardan 4000 küsür TL bizim vergi çekmiş, %30'a yakın bir kesinti olmuş.. Adsense detaylarına gidip baktığımda ise ABD Vergisinin kestiğini gördüm.
Bu bana pek normal gelmedi. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.
*ABD Vergi Formunu göndermiştim çok daha önce ve kabul edilmişti. Bu kadar kesinti yapmıyordu. ABD Vergi formunu tekrar gönderin veya güncelleyin gibi bir uyarı da yoktu adsense hesabımda.
Şimdiden herkese teşekkürler.
Güncelleme:Daha önce w-8ben formunu doldurduğu halde %30 kesilenler için yaptığım şeyi söylüyorum.
w-8ben formunu daha önce doldurmuş ve onaylanmış olsa bile tekrar yeni form için başvurun..
ben tekrar başvurdum, tekrar form doldurdum ve orada %10'luk dilimi seçtim. Ben ilk başvurduğumda böyle bir seçenek yoktu, daha sonra form güncellenmiş fakat bilgim yoktu bu konuda. O yüzden otomatik olarak %30 civarında kesinti olmuş.
Formu tekrar güncelleyince önceden %30 gösteren yer şu anda aşağıdaki fotoğraftaki gibi görünüyor. Bir sonraki ödeme aldığımda kontrol edeceğim.