Baş dönmesi şikayetiyle devlet hastanesine gittim. Tansiyonumu ölçtüler 13-8 çıktı. Doktor bu yaşa göre bu tansiyon yüksek diyerekten baş dönmesi için iğne ve tansiyonum için dil altı hapı verdi. Hemşireye gittim kağıdı gösterince şaşırdı. Bu hap kim için dedi kendim için olduğu söyledim. Sen bekle iğneni yapayım bu hapı almadan tansiyonunu bir de ben ölçeyim 20 senelik tecrübem var bu doktorlar deprem mezunu, yazmış olmak için yazmıştır. Bu hap sana iyi gelmez dedi. Peki dedim iğneyi vuruldum triaj bölümüne geçtik ve tekrar ölçtü tansiyonumu, aynı çıktı. Neyse madem öyle müşahede bölgesine git al o ilacı dedi. Gittim aldım dil altı hapını yarım saat bekledim tansiyonu bir daha ölçtürdüm 15-8 çıktı. Doktora gittim ''Seni bu şekilde asla gönderemem'' diyerek az önce verdiği dil altı hapını ve bir de yüksek dozda tansiyonun düşmesi için başka hap yazdığını söyledi. Müşahede alanına gittim hemşire abla kağıdı görünce gözleri fal taşı gibi açıldı. ''Ben bu ilacı sana vermem'' dedi. İlacın çok ağır olduğunu söyledi ve aynen şu tabiri kullandı ''Bu ilaç seni tepe taklak eder'' gel bakayım buraya bu tansiyon normal değil manuel ölçeceğim dedi. Bir baktık ki tansiyon 10-6. Yani Allahtan hemşire abla dikkatliydi yoksa 10-6 tansiyonumu düşürmek için birisi yüksek dozda olmak üzere 2 farklı hap alacaktım. Sonrası Allah kerim. Neyse gittim doktora olayları anlattım ''Hee oluyor öyle ya arada, bazen triaj bölümündeki aletin kalibrasyonu bozulabiliyor çok hasta geldiği için'' dedi. Yani olabilir kalibrasyon bozulabilir tabii bunlar mümkün ama hemşirenin dikkati olmasa neler olacaktı? Kimse denetlemiyor muydu? İnsan canı bu kadar ucuz mu? Demem o ki sizde hastaneye falan gittiğiniz zaman her şeyi ince eleyip sık dokuyun. Tüm doktorlara saygım sonsuz fakat bazen doktorlar veya aletleri de yanılabiliyor...
Senin başına birşey gelse o doktorları denetleyen yine doktor