şimdi ben vds almamdaki amaç kendi bilgisayarım 8 gb ram bilmem ne olduğu için baya yavaş. 12 cpu 8 gb ramli vds aldım açılmadı bile youtubu zor açıyor videoyu kesik kesik oynatıyor. 16gb ram 12 cpu lu vds aldım o da aynı. ayrıca vds içinden bağlantı hızını kontrol ettiriyorum bazı sitelerde 13 mbit download 60 mbit upload gösteriyor. hani bin mbit nerde? bu vdslerden iyi verim almamı benim bilgisayar mı engelliyor yoksa nedir?
Merhabalar Efendim,
Belirttiğiniz sorunların ortaya çıkmasının birçok farklı sebebi olabilir. En temel nedenlerden biri işletim sistemi tercihidir. Sunucunun RAM ve CPU kaynakları sınırlı olabilir. Bu nedenle işletim sistemi olarak
Windows Server sürümlerini tercih etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.
Windows 10 veya Windows 11, sunucu ortamları için uygun değildir; performans sorunlarına yol açabilir ve yaşadığınız problemlere sebep olabilir.
Dosya indirme hızlarıyla ilgili olarak ise, birçok hosting firmasının IP adresleri
datacenter IP olarak tanımlandığı için bazı platformlarda hız kısıtlamalarına takılabilmektedir. Bunu net bir şekilde anlamanın en iyi yolu
Speedtest ile test yapmaktır.
YouTube ve benzeri video platformlarına gelecek olursak, sunucuların büyük bir kısmında
ekran kartı (GPU) bulunmadığından videoların açılması normalden daha yavaş olabilmektedir.
Daha detaylı bilgi almak veya aklınıza takılan sorular için bizlere
WhatsApp hattımız olan 0850 308 07 78 üzerinden ulaşabilirsiniz.
Ayrıca web sitemizi ziyaret ederek hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz:
👉
www.brnchost.com
Brnchost olarak sizler için en uygun hizmeti sunmaktan memnuniyet duyarız.
İlk etapta
ücretsiz test edebilir, memnun kalmanız durumunda ödemenizi yaparak hizmetinizi bizden alabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Brnchost Bilişim Teknolojileri