Merhaba,

Öncelikle başlıca sorun şu olabilir. Devamlı sigara içiyorum diyorsunuz. Bu demek oluyor ki uzun saatler bilgisayar başında zaman geçiriyor, bulunduğunuz ortam kapalıda olsa sigara içmenize engel bir durum yok. Ev, ofis yada neresi ise. Örnek bir mekan gidiyorsun sigara içmek yasak ve bu kurala uymak zorundasınız değil mi? Evet gittiğiniz mekan size ait değil ve oranın kurallarına ya uymak zorundasınız yada o mekana gitmemeyi tercih ediyorsunuzdur. Sigara içtiğiniz ortamın sanki size ait değil ve oranında bir kuralı olduğunu farz edip, bu soğuk günlerde sigarayı balkonda yada ofis ise kapı önünde ama gerçekten üşüyecek şekilde kıyafetler ile yapmanız. Ama en önemli kısım ise kapalı ortamda sigara içmemek. Bende sigara içen biriyim ve az sigara kullanımını bu şekilde sağlıyorum. Devamlı kapalı ortamda sigara içmek sağlığınızı çok daha fazla riske atıyor. Ev ortamında ailenizede bu zararı veriyorsunuz. Kapalı ortamda içiyorsanız temiz hava aldıktan sonra içeri geri dön ve kapalı ortamın o pis kokusunu çek. Ama temiz havayı aldıktan sonra içeri girmeden kıyafetinizin kokusunu içine çek ve o iğrenç hissi yaşa Karmaşık yazmış olabilirim ama anlayacağını umuyorum