RCYS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önemli olan yorumun neye göre ve nasıl yapıldığıdır. Şimdi bana göre devletin bazı uygulamaları eziyettir zuldür ama sana göre ise olması gereken bir şeydir. Burada isyan yoluyla bir şey yapılmaması gerektiğine telkinde bulunuluyor.
Bu mantıkla giden kişilere göre İslamiyette şuan farz olarak yapılan hatta İslamın temel şartı olan bazı ibadetlerde yoktur.
Örneğin LGBTlilere karşı tutum onlara göre zulümdür. Ama başkasına göre ise aile ve toplum yapısını bozan bir gruptur ve olmaması yaptırımların uygulanması gerekir ve bu gruplara karşı gösterilen müsamaha ciddi bir sorundur. Bu verdiğin hadisten senin çıkardığın mantığa göre taraflardan birinin isyan etmesi devlete ayaklanması gerekir.
Devlet kumar oynatıyor ve bu sadece islamiyete göre değil herkese ciddi bir sorundur.
Alkol satılıyor alkollü mekanlr var bu İslamiyete göre büyük günah sayılır. Devlet kısıtlasa alkol kullananlar isyan etsin yasaklamazsa ise alkolden bir şekilde maddi manevi zarar görenler isyan etsin. İslamda makul bir seviye vardır.
Müslümanlar için konuşuyorum, kafirler için değil. Alkol içen isyan ederse onlara uyup bizde kendi hakkımızı almak için mi isyan edeceğiz? Tekrarlıyorum yöneticiye itaat tüm selef alimlerinin icması ile sabittir, nasıl bugün nejd uleması yani suudi arabistan uleması al-i suuda biat ediyorsa zalim olmalarına rağmen biz müslümanlara da bu düşüyor.