"Benden sonra benim doğru yolumdan gitmeyen ve benim sünnetimle amel etmeyen hükümdarlar olacaktır."
"Ben buna yetişirsem ne yapayım, yâ Resûlâllah?" diye sordum.
"Dinler ve itaat edersin. Sırtın dövülse ve malın alınsa bile yine dinle ve itaat et." diye buyurdular."(Tac, III/44-45)
Ehli sünnet vel cemaat olduğunu iddia ediyorsan hadisi reddetmiceksin umarım? Ahmed ibni hanbeldende örnekler getiririm sıkıntı yok.
Önemli olan yorumun neye göre ve nasıl yapıldığıdır. Şimdi bana göre devletin bazı uygulamaları eziyettir zuldür ama sana göre ise olması gereken bir şeydir. Burada isyan yoluyla bir şey yapılmaması gerektiğine telkinde bulunuluyor.
Bu mantıkla giden kişilere göre İslamiyette şuan farz olarak yapılan hatta İslamın temel şartı olan bazı ibadetlerde yoktur.
Örneğin LGBTlilere karşı tutum onlara göre zulümdür. Ama başkasına göre ise aile ve toplum yapısını bozan bir gruptur ve olmaması yaptırımların uygulanması gerekir ve bu gruplara karşı gösterilen müsamaha ciddi bir sorundur. Bu verdiğin hadisten senin çıkardığın mantığa göre taraflardan birinin isyan etmesi devlete ayaklanması gerekir.
Devlet kumar oynatıyor ve bu sadece islamiyete göre değil herkese ciddi bir sorundur.
Alkol satılıyor alkollü mekanlr var bu İslamiyete göre büyük günah sayılır. Devlet kısıtlasa alkol kullananlar isyan etsin yasaklamazsa ise alkolden bir şekilde maddi manevi zarar görenler isyan etsin. İslamda makul bir seviye vardır.
Yahu kim bu devlete baş kaldırıyorsa başı kopsun. Anlamanda sorun yoksa yukarıda da dedim ki bırak askerimize kurşun atmayı, canı yansın diye saçının telini koparanın Allah belasını versin demişim. Bir siz mi samimisiniz arkadaşım. Cehaltinde bir sınırı olmalı. Atatürkte bir insan hataları olmakla birlikte herkes saygı duymalı. Ama asıl saygısızlığı sizler yaparsınız. Niye mi? Atatürk demokrasi getirdi dersiniz. Size gelince fikirlerinizi kutuplastırarak baskasına hakaret ederek beyan etmek demokrası, ama baskasına gelince boş yapma gibi cahilce sözler. Bu ülkede kimin yobaz olduğu da çok net ortadadır. Atatürkü savunanların çoğu onun hedefleri ile alakalı olmayan, demokrasinin sadece kendileri için geldiğini sanan tiplerdir. Bu en başta Atatürke hakarettir.
Atatürk sana gerçekler bu ama sen işine geldiği gibi mi yorumla diyor. Sana atatürk döneminin konuyla ilgili devlet kaynaklarını diyorum. O zaman Atatürk döneminin emniyeti, istihbaratı, askeri polisi, savcısı hakimi, Adalet komisyonu, meclistekiler yualancı mı kendinizle çelişip niye bu kadar komik oluyorsunuz?