RCYS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İslamın neresinde var güzel insan zalimde olsa itaatin zorunlu olduğu buna dair bir kanıt sunar mısın?
İşte silah tehdidiyle ipi veren bakkalı as ama Yüzbaşının müdahale etmediği olaya asteğmen gönder, silahsız gönder. Yanındaki askerlere kurusıkı ver onu niye assınlar ancak planlı bir şey varsa ona ağır yaptırım uygulamazlar. Yok Yüzbaşı gelmiş doğru düzgün silahı olmayanlara müdahale etmiyor ama asteğmen kurusıkı ile gönderiliyor. çünkü müdahale etse gerçek mermi kullanılacak ve plan suya düşecek
"Benden sonra benim doğru yolumdan gitmeyen ve benim sünnetimle amel etmeyen hükümdarlar olacaktır."
"Ben buna yetişirsem ne yapayım, yâ Resûlâllah?" diye sordum.
"Dinler ve itaat edersin. Sırtın dövülse ve malın alınsa bile yine dinle ve itaat et." diye buyurdular." (Tac, III/44-45)

Ehli sünnet vel cemaat olduğunu iddia ediyorsan hadisi reddetmiceksin umarım? Ahmed ibni hanbeldende örnekler getiririm sıkıntı yok.