INPUT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. xx Bankaya ait bir avukat benim borçlarım yüzünden eşimi arıyor. Bunun hukuki dayanağı var mıdır. Arayabilirler mi? Suç ise ne gibi deva haklarım olabilir. Avukat ve bu konuya hakim arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Daha öncesinde benzer bir durumu yaşamıştım. Borcum ile alakalı olarak babama sms atmışlardı. KVKK gereği borcunuz hakkında bildiğim kadarıyla sizin bankaye vermiş olduğunuz numaralarda eşinizin numarası yok ise eğer kanunen arayamazlar diye biliyorum.

Hukuk bürosunu arayıp kvkk veri başvuru formu talep etmiştim kendilerinden şikayetçi olacağımı söylemiştim. Ardından kendisinin hukuk bürosunun müdürü diye tanıtan bir kişi beni arayıp 17 bin lira olan borcumu 5 bin lira olarak dilediğim zaman ödeyebileceğimi söylemişti. 5-6 ay içerisinde 5.000₺ olarak ödeyip dosyamı kapattırmıştım.

KVKK ihlalinin hukuk bürolarına bu tarz durumlarda maddi yaptırımları var araştırmanızı tavsiye ederim. Eş durumunda süreç nasıl işliyor bilmiyorum fakat dediğim gibi krediyi çekerken tebliğ etmiş olduğunuz numaralar arasında 2. bir telefon olarak eşinizin numarası yok ise veya eşinizin telefonuda sizin adınıza değil ise aramamaları gerekiyor.