Selamlar hocalarım hayırlı akşamlar, iyi forumlar dilerim..Nasılsınız iyisinizdir umarım ☺

29 yaşında birisi olarak kendimi bildim bileli kilo problemim vardı. Zayıf olduğum yılları hatırlamıyorum bile desem yeridir. Eskiden zayıf insanlara çok özenirdim. Çünkü istedikleri gibi kıyafet buluyorlar, toplum baskısı yok ve en önemlisi sağlıklılar. Sağlıktan öte yol varmı ☺ Dolmuşa otobüse binerdim koltuğa sığamazdım. Cafeye vb giderdim koltuğa yine sığamazdım. Sığsam bile rahat edemezdim. Kıyafet bulmak zaten ayrı bir çaba.. Çevremin zayıfla artık baskısı.. İnsülin direnci, psikiyatri hapları vb olunca zayıflamak çok ama çok zor oluyordu. Bilen bilir. En az 10 defa spor salonuna başlayıp bıraktığım çok oldu Çevremin artık bana hiç güveni kalmamıştı ve herkes bu yine spora başlar 1 ay sonra bırakır diyorlardı. En son 185 kiloya çıktım. Yaşadığım zorlukları Rabbim kimsenin başına vermesin. Ama kilo alımını bir türlü durduramıyordum. Habire alıyordum. Gece yemek yemekten uyku düzenim dahi yoktu. 2 saat ara ile gece yemek yerdim..

6 Ekimde mide küçültme ameliyatına girdim. Midemin %80 i alınarak küçültüldü..Şükürler olsun sağ salim geçti. 6 ekimden bu yana 48 kg vererek 185 kilodan 137 kiloya düştüm. Meğersem bunca yıl boşuna taşımışım bu kiloyu. Tabi dahi verilecek kilo çok var hemen 48 kg ile bitmedi Ama verdiğim 48 kg beni o kadar çok rahatlattıki uyku düzenimden, nefesime, yürüyüşüme kadar herşeyde rahatladım. Çevremin bakış açışı falan herşey değişti. Olmayan kıyafetlerin şimdi bol gelmesi hepsi birer motivasyon kaynağı..Zor günleri geride bıraktım özellikle 185 kg olduğum günleri.. Daha iyi günler beni bekliyor inşallah.

Eğer benim gibi bir türlü zayıflayamayan hocalarım var ise (tabikide doktor değilim) ama nacizhane tavsiyem mide ameliyatından korkmasınlar.. Hayatımda kendime yapılabilecek en güzel şeyi yaptım bana göre..

Aşağıya izniniz olursa bir before-after bırakmak istiyorum ☺ Fazla uzun yazdım belkide, bir kusurum olduysa hakkınızı helal edin Herkese güzel bir gece dilerim.. Saygı, sevgilerimle..