lotusyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
olabilir fakat uzun vadede altın tutmak gibi bir düşüncem var demin bahsettigim şekilde ilerlediğimde ortalama 11 ayda borçlarım bitmiş oluyor, kazancımdan kalan param ile yani 30-40 ne kalıyorsa ödemelerimden sonra o kalan parayıda borçlara atarak borçları hızlı eritmek, bu sayede borçlarım bittiginde 250k değerinde altınım olacak artık o zamanki kur ve altın fiyatına göre 300 de olabilir 270 te olabilir. amaç altına yatırım yapıp kar etmek değil zaten amaç elimde kullanabilecegim bir param olsun acil bir durumda kullanabilecegim vs. çünkü borçlarıda erken ödeme ile kapatsam bir artısı olmayacak aylık 10k fazla kalıyor elime borçları kapatsam 10k az kalıyor. 10k için 250k yı yakmak ne kadar doğru?
Zaten yatirimi ana paranizdan da yapabilirsiniz hocam toplam aldiginiz indirim 45k değil mi 250k için , 450k ya erken odeme yaptiginiz da 250k ödeme ve 45k indirim , 155 bin ödenecek borç kalır , gene aylik 25k alir sanirim banka buda 6 ay yapar yani + 6 ay gene maaşinizdan yatirim yapma firsatiniz var altin şu anda atağini yapti zaten 5500 den 6100 lere geldi ilerki 6 ay içinde oyle çok yuksek artis olmaz ama diğer 6 ay da yuksek artis beklerim yani bu 6 ay içinde gene altin pik yapar dusunceniz var ise girilebilir altin 7200 civarinda olursa 295k civari yapar krediye odenen parayi maaşdan odedigimizi sayarsak ama ben bu kadar yuksek ihtimal vermiyorum zaten hazirda altin pik yapti ben olsam 6 ay tum borcu bitiririm arta kalan paralarla maaşimdan altina part part aktaririm diğer 6 ay da bir sonraki piki yapacagini dusundugum için yani karar sizin altin yerine pik yapmaya musait baska yatirim araçlarida arastirabilirsiniz ama onlarinda riski altindan fazla olacak tercih meselesi yani hocam şu anki durum