sgsfb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2. ve 3. alternatif

Grafita157 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
GCN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, @asigo;

Arap alfabesinde yer alan ve “te / t” sesiyle okunan harften ilham alınmıştır. Bu anlam Tebessüm kelimesinin ilk hecesini simgeliyor.
Aynı zamanda sade bir şekilde "ü" göz kırpan bir gülümseme algısı oluşturmaktadır.

Hem ismin kökenine inmekte hem de tebessüm kısmını doğrudan ve evrensel bir ifadeyle temsil ediyor.

Detaylı sunum için tıklayın.

peerless adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kurtgozumutcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Logomuzun ana kurgusu, bir yardımın ilk damlasından, muhtacın yüzündeki tebessüme ve oradan filizlenen bir geleceğe uzanan kesintisiz iyilik yolculuğunutemsil eder. Modern ve minimal bir çizgi diliyle, derneğin evrensel vizyonunu yansıtmayı amaçladık.
Formların sembolik anlamları
Logoda yer alan her bir form, Tebessüm Derneği’nin ana faaliyet alanlarına birer göndermedir:
  • Su Damlası: Sol tarafta yer alan damla formu, "Hayatın Kaynağı"nı temsil eder. Derneğin su kuyusu projelerini ve temel insani yardımları (gıda, kurban vb.) simgeler. Her iyilik bir damla ile başlar.
  • Tebessüm Hattı : Damladan çıkan ve sağa doğru yükselen kavisli hat, derneğin ismine (Tebessüm) doğrudan bir atıftır. Bu kavis, bağışçı ile ihtiyaç sahibi arasında kurulan "mutluluk köprüsü"nü ve yardımın ulaştığı yüzdeki gülümsemeyi ifade eder.
  • Filizlenen Yapraklar : Hattın sonunda yükselen yapraklar, derneğin "İlmi Faaliyetler ve Hafız Yetiştirme" misyonunu temsil eder. Yapılan yardımların sadece bugünü değil, kök salarak geleceği (yeni nesilleri, ilmi ve kalıcı eserleri) yeşerttiğini vurgular.
mesutsteel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Revizeye açıktır.
Emek veren tüm arkadaşlara başarılar.
sgsfb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Grafita157 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Logo gülümseme sembolünde " ü " ve aynı zamanda " T " harfi vurgusu yapılmıştır.
Revizeye açıktır.

peerless adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ayyldz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önceki yarışmalarınızda seçilen standartların dışına çıkıyorum.
Sürekli aynı semboller, aynı düzen.
Kazanmak değil, farklılık yaratmak önemli benim için, ki daha sonrasında bu tarz logolar gelebilir diye düşünüyorum. (esinlenmeler)

Katılımcı ve katılacaklara başarılar.

Duhant adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerlendirmenize sunarım
FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merkezdeki kitap ile "Hafız yetiştirme ve ilmî faaliyetler" vurgusu yapıldı.
Kitabın altından doğru akan su damlası ise "Su kuyusu" vurgusu yapmaktadır.
Üst tarafta yer alan ışık hüzmeleri "Umut ışığı" anlamı katarken, amblemi çevreleyen başak taneleri ile "İyilik, yardım, bağış" terimleri ifade edildi.

En altta yer alan tebessüm ise dernek ismine hitap etmektedir.

Tamamen vektörel, tamamen özgün çizimdir.

merhaba, yarışmanın
1.si @peerless; (1. gönderilen çalışma)
2. @ayyldz;
3. @Grafita157; olmuştur. kaynak dosyalrın teslimi ve ödeme konusu için whatsapp aracılığıyla kuruma ulaşınız. ödeme vb sorunlarda bana da yazabilirsiniz. @peerless; birkaç revize varmış yardımcı olmanızı rica edeceğim.tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Saygılarımla