PRIMEPANEL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi hizmetini geçtim direkt 1. elden yani sağlayıcıdan servis/ürün satın almadan hizmet satan o kadar çok kişi varki hocam. 8-9 yıldır smm panel işletip direkt sağlayıcıdan almayıp 2-3 aracıdan geçen servisleri alıp iş yapan kişiler biliyorum. Benim gördüğüm faktörler şunlar;

1. çözüm odaklı ve tatmin edici destek ekibi;
Vereceğiniz cevaplar geçiştirici cevaplar değil çözücü ve tatmin edici cevaplar olması gerekmektedir. Bir sipariş tamamlanmadığı zaman müşteri destek talebi açar ve nedenini sorar. Eğer siz bu müşteriye yeterince geçerli veya tatmin edici bir cevap veremezseniz o müşteriyi kaybedersiniz.

2. devamlılık;
bugün başladınız 2-3 müşteri geldi olmuyor bu diye bırakıp giderseniz hiç bir zaman sadece değil bu proje değil hiç bir projede başarılı olamazsınız. Azim ve çalışma gerektirir, hiç beklenmedik noktalardan bir anda siteniz bilinirlik kazanabilir.

3. reklam;
reklamı başlarda kendiniz yapacaksınız, eğer bir çekingenliğiniz yoksa telefonu karşınıza koyup kendinizi çekerek anlatıcaksınız. Ufaktan kanva v.b platormların deneme sürümü üyelikleri ile videoları 0 maliyetle üretip youtube başta olmak üzere sosyal medya platformlarına yüklüyeceksiniz. Gerektiği noktada meta data temizleyip video kapağı değiştirip reupload yapacaksınız. Forumlarda konular açıcaksınız, forumlardaki takipçi konularını takip edip hemen atlında beliriceksiniz.

4. müşteri memnuniyeti;
Bu süreçte iade en problemli nokta, iade yapmazsanız müşteriyi kaybedersiniz. İade yaparsanızda müşteriyi kaybedersiniz çünkü zaten sizin o servisinizi beğenmedi ve gidip başka siteden satın alacak. Bu yüzden gördüğümüz ilk smm panelin servislerinin hepsini çekmiyoruz. Mümkünse ilgili sağlayıcıdan deneme bakiyesi talep edip yanlarında ortalama tamamlanma süresi yazan servislerden minimal miktarda sipariş verip servisinn kalitesine bakıyoruz. İdade politikası sağlam paneller üzerinden servis çekiyoruzki siz iade yaptığınız zaman onlarda size iade yapabilsin.

5. kurumsallık mı samimiyet mi?;
Burda en baştan tavrınızı ortaya koymanız lazım. Maalesef ikili ilişkilerden yoksun insanlar gelip saçma uslublarda konuştukları zaman eğer kurumsal bir kimlik izliyorsanız canınızı çok sıkacaktır. Siz adama efendim diyorsunuz o size bro, kanki, birader falan diyor ve burda kayışlar biraz kopuyor. Diğer türlü samimi bir uslub takındığınız zaman müşteriler size daha bağlı kalıyor fakat kayışında koptuğu oluyor bazı şeylerin önüne geçilmiyor.

Çok uzun yıllar panel işlettim ve ekipteki diğer arkadaşlarımızda işletti bu yüzden her geçiştten insan gördük diyebilirim. Fakat artık servis yerine smm panel hizmeti sunmaktayız. Bu işlere sıfırdan girilecekse @ademakcan; beyden danışmanlık alınmasını tavsiye ederim.
Etiket için teşekkürler.

Danışmanlık almak için WP'den iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel ve kazançlı bir yol planı yapabiliriz.