Hafız, 18 aralıkta 3.000 kullanıcıya ulaştı demişsin. Başlangıç zamanı ne zaman, yani toplamda ne kadar sürede bu seviyeye ulaştı?
Bir de istatistik verilerini yapay zekaya verir misin, bi gelir hesaplaması yapsın. "Ezoic ya da AdSense ile bu ülkelerden bu kategorideki bir site şu kadar kazanırdı" desin.
hocam yaklaşık 2aydır uğraşıyorum son bir ay dır üstüne daha fazla düşmeye başladım yapayzekaya analytics verilerini verdiğimde söyledikleri bu:
Google Analytics Veri Özeti (Aylık)
- Toplam Oturum (Sessions): 105.000
- Sayfa Görüntüleme (Page Views): 367.500
- Ortalama Oturum Süresi: 12:04 dk
- Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate): %15 - %20AdSense Gelir Projeksiyonu
AdSense'te kazanç BGBG (1.000 Gösterim Başı Kazanç) üzerinden hesaplanır. Senin trafiğin %75'i "High-Value" (Yüksek Değerli) bölgelerden geldiği için rakamlar Türkiye standartlarının çok üstünde.
Aylık bazda en yüksek getiriyi 165.375 sayfa görüntüleme ve 14,00$ BGBG (RPM) oranıyla toplam 2.315$ kazandıran Amerika (%45) bölgesi sağlamaktadır. Amerika'yı, 110.250 sayfa görüntüleme ve 8,50$ BGBG oranı ile 937$ gelir üreten Avrupa (%30) trafiği takip etmektedir. Doğu ve Asya (%25) bölgesi ise 91.875 sayfa görüntüleme ve 2,20$ BGBG ile aylık 202$seviyesinde bir katkı sunmaktadır.Genel toplama bakıldığında; aylık 367.500 sayfa görüntüleme üzerinden, yaklaşık 9,40$ ortalama BGBG (RPM) ile toplam 3.454$ USD tutarında bir aylık minimum kazanç potansiyeli görülmektedir.
Şu an için AdSense başvurusu yapmadım; geliştirmelere aktif olarak devam ediyorum. Kullanıcılarımın büyük bir kısmı platformu TV ve haber takibi amacıyla kullanıyor. Son eklediğim sistemle birlikte kullanıcılar artık kendilerine özel bir alan oluşturabiliyor ve ilgi duydukları konuları (borsa, haberler, depremler, kripto vb.) tamamen kişiselleştirerek takip edebiliyor.
Ayrıca projeye bir premium üyelik sistemi de ekledim. Premium kullanıcılar bazı gelişmiş özelliklere erişebiliyor. Örneğin, borsada belirli bir hacmin üzerindeki alım-satım işlemleri gerçekleştiğinde kullanıcılar Telegram üzerinden anlık olarak bilgilendirilebiliyor. Bu sistem farklı alanlarda da kullanılabiliyor.
Bu projedeki ana hedefim öncelikle insanlara ulaşmak oldu. Kapalı bir yapı yerine herkese açık bir sistem kurdum. Kullanıcılar; haber akışlarını, deprem verilerini ve benzeri içerikleri kendi web sitelerine iframe ile kolayca entegre edebiliyor. Ayrıca deprem olduğunda konum ve büyüklük bilgilerini otomatik olarak Twitter üzerinden paylaşıyorum. Bu sayede erişim giderek artıyor.
Paylaşımlara ve geliştirmelere devam edeceğim. AdSense başvurumu ise ilerleyen aylarda yapmayı planlıyorum. ve hedefim aylık 5m kişiye ulaşmak 2026 nın sonuna kadar ulaşır diye düşünüyorum