Türkiye şartlarında tüm şuç hosting firmasına kalıyor ancak geçen oluşan tt sorunu veri merkezi sorunları vs bunlara kimse hesap soramıyor hiç gidip şikayet ettiniz mi tt yi 2 gün boyunda yd neden sıkıntılıydı diye etmemişsinizdir ama bir hosting firmasını şikayet etmişsinizdir illaki cloudflare gidince beklemekten başka bir şey yapmadık hiç birimiz devler gidince bir sorun oluşmuştur çözecekler oluyor ama yeni firmalar gidince e ucuz etin yahnisi misali oluyor
Hocam tam olarak neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz. Sözümün arkasındayım yerel hosting firmaları kaliteli hizmet sunamıyor. Adamlar ayakta kalıp büyüyebilsin diye ben neden fedekarlık yapıyorum. Neden giden benden gitsin. Ya da sizi mağdur ettik 1 ay ücret ödemeyin diyen hosting firması gördünüz mü siz? Ama benim sitem kapalı kalınca benim kazancım düşüyor ya da olmuyor. Yani bu tür konularda yerli malı yurdun malı edebiyatı yapılmasını doğru bulmuyorum. Ek olarak Türk Telekom kaynaklı kesinti sorunundan hiçbir şekilde etkilenmedim. Ki bu sürekli olan bir şey değil ama hosting firması ile sürekli yaşanan sorunlar mevcut. Cloudflare konusunda ise chatgpt'den SDN'ye ve daha yüzlerce büyük dev sitesi bile etkilendi onlar çözüm bulamadı yüzde 1 oranında olacak bir şey olmuştu ve mecburen bekledik ama onun dışında yaşanan sorunlar ile ilgili gayet de şikayetler de bulunuyorum. Ben sırf gittiğim bir yerde telefon çekmedi ve telefon kapandı diye kendim dahil tüm aile bireylerimin hattını TT'den Turkcell'e taşıdım. Bir hizmet için az ya da çok para ödüyorsam hizmetin karşılığını sonuna kadar verecekler. Bu olay bu kadar net.
Uzun zamandır yurtdışı sunucu kullanıyorum Türkiye'de barındırdığım dönemde yaşadığım sıkıntıların yüzde 1'ini ancak yaşıyorumdur. Böyle bir durumda da bana hala yerli özellikle de küçük ölçekli hosting firması güzellemesi yapmazsınız diye düşünüyorum.