Dabatay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Ben de benzer yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum.
Öncelikle şunu söyleyeyim: Şu an hissettiğin sıkışmışlık çok normal. “Zaman akıyor ama ben yerimdeyim” duygusu bu işlere gerçekten girmek isteyen çoğu kişinin yaşadığı bir şey. YouTube izleyerek bir yere kadar geliniyor, ondan sonrası gerçekten birinin yön göstermesini gerektiriyor.
Şunu netleştirmek önemli:

Yazılım, tasarım, dijital pazarlama gibi alanlarda kimse “gel otur, ben sana her şeyi öğreteyim” demiyor. Ama yardım eden, işin angaryasını üstlenen, öğrenmeye aç birini de çoğu kişi geri çevirmiyor. Yani aradığın şey hayal değil ama sabır istiyor.

Benim sana somut tavsiyem şu olur:
  • “Her şeyi yaparım” demek yerine 1 alan seç
    (örneğin: frontend yazılım, grafik tasarım, sosyal medya reklam yönetimi gibi)
  • O alanla ilgili temel bilgileri mutlaka kendin öğren
    (hiç bilmeden mentör aramak zor)
  • Forumlarda, LinkedIn’de, Discord gruplarında
    “ücretsiz çalışırım” değil
    “şu konularda temelim var, şunları yapabilirim, öğrenmek istiyorum” diye yaz
Usta-çırak ilişkisi hâlâ var ama genelde:
– küçük ajanslarda
– freelance çalışanlarda
– tek başına iş yetiştirmeye çalışan insanlarda çıkıyor.

Bilgisayar başında sabahlamaktan kaçmıyorum demen önemli bir artı. Çünkü bu işlerin gerçekten filtresi bu.

Doğru insanla karşılaşırsan, verdiğin emek mutlaka karşılık bulur. Pes etme, sadece daha hedefli ilerle.

Yolun açık olsun, umarım aradığın kapı açılır.
Değerli yorumunuz ve fikirleriniz için teşekkür ederim.
heyybenyusuf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam. Başka projelerden akademi alanı ile ilgilenemiyoruz. Eğitim ve Sertifika yetkimiz var bu alanla ilgilenecek bi arkadaş arıyorduk bizde. Ilginizi çekiyorsa detaylar için ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederim, özelden ulaştım.