Selamlar, forumda çok fazla hosting firması var bildiğiniz gibi, aşırı rekabet çok.
Hala Sınırsız hostingi 30 TL satan firmalar görünce biraz şaşırıyorum. Lan 1 ekmek 15 TL sen Sınırsız adı altında nasıl satıyorsun arkadaş?
Böyle satanlar tavuk yiyerek mi hayat yaşıyor? Cidden merak ediyorum.
Cidden sermayem olsa önünden geçmeyeceğim bir sektör, olan herkese Allah yardım etsin ne diyelim.
Dışarıdan bakınca insanın gerçekten aklı almıyor 🙂 Sınırsız hosting lafı zaten sektörde yıllardır yanlış bilinen bir şey. Çoğu yerde iş; biraz fazla müşteri doldur, destekten kıs, günü kurtar mantığıyla dönüyor. biz de uygun fiyata satıyoruz, bunu inkâr etmiyoruz. Ama bu iş hesapsız kitapsız yürümüyor. Kaynağı doğru paylaştırınca, otomasyonu kurunca, kimin ne kadar kullanacağını hesaplayınca oluyor. Kazanılıyor mu? dersen, evet kazanılıyor; 1,5 yılda motoru aldık, arabaya da az kaldı 🙂 Demek ki doğru yapınca bu iş yürüyor.Zaten olay sadece 1030 TLlik hosting, 70 TLlik VDS satmak da değil. Bunlar işin görünen yüzü. Asıl mesele arka tarafta: reklamı, paneli, otomasyonu, veri merkezi maliyetleri, firewall, güvenlik, yedekleme
Para asıl oralarda dönüyor. Hosting/VDS çoğu zaman müşteriyle tanışma noktası oluyor, sonrası altyapı ve ek hizmetlerle geliyor. Özetle mesele ucuz satmak değil; sistemi kurabilmek. Kuramazsan bu fiyatlarla zaten uzun süre ayakta kalamazsın. Bu işte gerçekten emek veren herkese de kolay gelsin.