Merhaba arkadaşlar,

Hatırlayacağınız üzere 1-2 ay önce forumda çok büyük bir dolandırma vakası yaşanmıştı. @DroidPeak; adlı üye forumda tam anlamıyla bir saadet zinciri kurmuş, herkesten ödemeleri toplamış, çeşitli oyalama taktikleriyle gelir garantisi verdiği kişilere iade yapacağını taahhüt edip olumsuz yorumların önüne geçmiş, bu sırada yeni işler ve ödemeler almaya devam etmiş; sonunda da her saadet zinciri kuran dolandırıcının makus talihi gibi patlamıştı.

Bu olayı ilginç kılan bir diğer şey de, bu kişinin sistematik bir şekilde profesyonelce ön hazırlık yapıp, aslında R10'dan yıllar önce banlanan @Tasarimix; adlı üye olmasına rağmen, uzun süredir giriş yapılmayan bir profili hackleyip veya sahibinden satın alıp kendisini o profildeki isimmiş gibi tanıtarak yüz yüze görüştüğü insanlara bile sahte kimlikle tanıştıktan sonra suçtan kurtulma amacıyla tüm işi profildeki kayıtlı T.C. kimlik bilgilerinin sahibinin üzerine yıkmayı planlamış ve bu doğrultuda hareket etmiş olması da işin rengini biraz daha ilginç hale getirmişti.

Açılan dev konuda uzun süredir bir güncelleme göremedim, o konu şurada: https://www.r10.net/off-topic/459405...agdurlari.html 13 gündür bir mesaj yazılmamış.

Merak ettiğim; mağdurlardan dava açan, parasını kaptıranlardan kurtarabilen, savcılığa giden, bu adamı bulan oldu mu? Oyalamaya devam ettiği kişiler var mı şu anda akıbeti nedir? Herkesle iletişimi tamamen kesip kaçtı mı? Yasal sürece başlayanlar bir gelişme katedebildiler mi?

Sana ne kardeşim diyebilirsiniz, ben sonuçta mağdur değilim. Ama yıllardır forumdayım, bu zaman zarfı içerisinde gördüğüm en sistematik dolandırma vakalarından biri olduğu için süreci denk geldikçe takip ettim ve merak ettim.