Emek verip onlarca saat harcadığınız çocuğunuz gibi baktığınız geliştirdiğiniz projeler bazı para odaklı sunucularda heba olabilir gelin size son 20 yılda yaşadıklarımın özetini geçeyim yıllardır host hesabı alırım çeşitli firmalardan onlarca site yönetiyorum artık %90'ı yurtdışına taşıdım, taşıdığım gün sanki üzerimden bir yük kalktı, forumda hatırı sayılır kurumsal veya kurumsal görünümde diyebileceğimiz firmalar var, işini iyi yapan firmalar üzerine alınmasın onların tenzih ediyorum.
geçende başıma şöyle bir şey geldi bu da bardağı taşıran son damla oldu, sözleşme dışı hareket diyerek tarafıma bir mail geldi ve gece yarısı dosyalarımın silineceğini bildirdi, sebebi de müşterilerim sipariş verirken dosyalar yüklüyordu, bu dosyalar güvenli dosyalar sunucuda max 7 gün duruyordu ortalama 3-5gb yer kaplıyor toplamda, herhangi bir limiti aşma taşırma kaçırma illegal hiç bir şey yok buna rağmen tehdit edildim silinecek diye iyi de arkadaş her site statik ve sizin seveceğiniz türden olmak zorunda mı binlerce çeşit iş modeli var, uykularımız kaçtı stressle siteleri taşıdık.
bir diğeri kendini avukat diye tanıtan birine tüm kişisel verilerimizi iletir, bir diğer firmada hırs*zın biri sitemizin klonunu çıkartmış yakın bir domain ismi ile amatörce html olarak kopyalamış sitemizi birebir yayına almış kaynak kodunda ki analtyics console kodlarını bile silmemişler, bu gayri ahlaki durum karşısında dedik ki hosting firmasına iletelim onlar durumu anlayacaktır, hosting firması ile iletişime geçtik bunları kanıtlamamıza rağmen siteyi sunucularından kaldırmadılar forumda konusunu açtığımda bu durumu savunan o yolun yolcuları da olanlar vardı onlarda tabi ki host hizmeti sağlayan kişilerdi.
özet olarak tiksindik bu ahlaksızlık çürümüşlükten, size tavsiyem çok iyi araştırın kurumsallığına aldanmayın firmaların, özellikle projelerinizi gerçekten kaliteli düzgün insan odaklı firmalarda barındırın, tekrardan söyleyelim işini düzgün dürüst yapan firma ve arkadaşları tenzih ediyorum ben pek denk gelemedim maalesef benim şansızlığım diyelim.
en temizi sağlam bir yerden sunucu kiralamak ve cyber panel gibi ücretsiz panel kurarak işleri yürütmek yoka hiçbir şekilde rahat bi işlem yapamıyorsunuz