Merhaba,

1) Ben karar/yetkili mercii değilim. Bana göre "pislik" olan bir davranış, T.C. yasalarına göre suç unsuru teşkil etmeyebilir. Örneğin birisi uy*şturucu kullanıyor diye gidip ihbar etmem. O kişinin yasaklı bir madde kullanması, beni veya yakın çevremi etkilemiyorsa, o halde beni de ilgilendirmez. Nitekim, başkasının özgürlüğü, benim özgürlüğümün başladığı yerde biter düşüncesindeyim. Bildiğim kadarıyla bireysel kullanım da suç teşkil etmiyor. Özetle arkadaşım/yakınım ise uyarırım değilse beni ilgilendirmez. Ancak ticaretini yapıyor, okula: üniversiteye, kafeye veya herhangi bir yere torbacılık yapıyorsa o halde gerekli yerlere başvuru yaparım. Bu durumu da "çaba harcamadan" -nitekim polis/dedektif vb. değilim, araştırma ile uğraşmam- gözümle görmem gerekli: kulaktan duyma ve/veya twitterdan okuma bilmem ne ile hareket etmem.

2) Sosyal medyayı uzunca bir süredir çöplük olarak görmeye başladım. Bu işlerden ekmek yiyoruz/eve ekmek götürüyoruz ancak bazı kullanıcıların insanları sosyal medya yoluyla manipüle etmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Siyasi konular, eğitim ve hatta futbol, ne olursa olsun: "taraf" toplama davranışları, taraf olmayan "bertaraf" olur çabası, kanımca hat safhaya gelmiş durumda. Sosyal medyaya çok sert bir yasanın gelmesini savunanlardanım. Bu nedenle böyle bir platformun açılmasına karşı olurum ve kesinlikle bir parçası olmam. Devletin herhangi bir birimi tarafından yönetilmeyen/doğrulanmayan/resmi olarak destek verilip personel atanmayan bu platformu, ciddiye almam. İş olarak dahi gelse herhangi bir yerinde yer almam.

İyi çalışmalar: selamlar, sevgiler.