İşyerindeki araçların birini, bir tanıdığa şehiriçinde kullanmak üzere 1 haftalığına emanet vermişler. Aracı 15 Eylül'de vermişler, 23 Eylül'de geri getirmiş. Kızacağımı bildikleri için bana söylememişler, benim haberim yoktu.

- Kasım ayının ortalarında işyerinin telefonu çalmış avukat olduğunu söyleyen birisi plaka belirtmeksizin otoyol geçiş ücretinizi ödememişsiniz, icra takibi başlatacağız demiş. Beni aradılar bende, kendi kullandığımız araçların hepsine baktım hiçbirinde borç yok. Dolandırıcıdır diye düşündüm, bir daha ararsa açmayın ya da engelleyin dedim. Bir daha aramış, *********** sandıkları için bağırıp çağırıp adamın yüzüne kapatmışlar.

- 15 Aralık'ta tebligat geldi. Gerçekten icraya vermişler. Aracın plakasını görünce şaşırdım, bu işyerinde ticareten satılık olan bir aracın plakası ve ben sanıyorum araç işyerinin önünden hiç ayrılmadı. Aracı emaneten isteyen şahıs, eşinin doğum yapacağını ve hastane işleri için 1 haftalığına araç istediğini söyleyince pederde vermiş, sözde şehiriçinde kullanacağım demiş. Şehirdışına çıktığından, çıkacağından kimsenin haberi yok, HGS etiketi yok aracın, doğal olarak ihlalli geçiş oluşmuş.

- 17 Eylül'de kaçak geçiş yapmış ve 200 TL geçiş ücreti, sorguladığımda gecikme faiziyle birlikte cezalı olarak 1.000 TL olmuş olarak gözüküyor. Mahkeme harcı, vekalet ücreti, tebligat vs. vs. 3.000 TL ödedim. Ve işin garibi hala ihlalli geçişleri sorguladığımda borç sitede görünüyor. Aracı emanet alıp şehir dışına çıkan kişiye kızmıyorum.

- 17 Eylül’de kaçak geçiş yapılmışken, henüz 3 ay bile geçmeden bir insanın icraya verilmesi bana mantıksız, artniyetli ve fazla aceleci geliyor. Ben parasında değilim 3.000 TL vereceğime 30.000 TL vereyim ama beni neden icraya veriyorsun? SMS ile bilgilendirmek bu kadar mı zor? “Şu plakalı aracınıza ait ihlalli geçiş bulunmaktadır” şeklinde bir mesaj atılsa, insanlar zamanında haberdar olur ve mağduriyet yaşanmaz. Ama sanırım birilerinin işine gelmiyor bu durum.

Bu yıl içerisinde yaşadığım farklı bir sorun
https://www.r10.net/off-topic/449283...ma-gercek.html