Eve kağıtlar gelsin siz onları umursamayin. Hiçbir şey yapamazlar. Siz sorunu ne kadar büyütürseniz gözünüzde o derece sıkıntı verecektir size. Bir an için bunun problem olmadığını düşünün. Gerçekten düşünün ama. O an gerçekten problem olmadığını anlayacaksınız. Herşey algiyla ilgilidir aslında. Bir sorunu ne kadar onemsedigimizle ilgilidir. Evet bana akıl değil para gerek diye düşünüyor olabilirsiniz ki buna da hak veriyorum. Ancak bu şekilde düşünmeye baslamazsaniz içindeki durumda bogulursunuz. Böylece olumlu olasiliklari göremezsiniz. Ne yapacağım bilmiyorum avukatlar darliyor çözümü bulamıyorum diye düşünmeye devam ettiğiniz sürece nasıl sağlıklı kararlar alabilirsiniz ve aklınıza belki de harika olacak o fikir nasıl gelebilir? Önce ona yer açmalısınız. Kendinize guvenmelisiniz. Siz gerçekten bu durumu aşamayacak biri misiniz? Siz gerçekten birilerinin size baskı yapmasıyla baskı altına girecek biri misiniz? Siz gerçekten kötü durumlar olduğunda depresyona giren biri misiniz? Kapandaki fare değilsiniz. Yipranmislik düşüncesinden bir an uzaklasmalisiniz. Bir an için o borcu sorun etmeyi bırakın. Nasıl hissederdin? İşte o zaman yeni fikirlere açık hale gelebilirsiniz. Karanlığın içinde aydınlığı arar insan ama gözünü açması gerektiğini bilmez.
Evet mantıklı olan bu ama insan bunalıma girince bunları düşünemiyor hocam. Tek problem bu