Merhaba öncelikle,
Son dönede r10 dahil piyasada pek çok yapay zeka ile kodlanmış yazılım, script vb. Araçlar görüyorum şahsen ve bu konuda birkaç şey yazmak istiyorum.
Öncelikle yapay zekayla yapılan scriptler yazılımlar bence işi bilen kişiler tarafından yapılırsa çok zaman kazanılan ve gerçekten iyi sonuçlar elde edilebilir bir sistem. Ama şimdi bunu bilmeden güvenlik önlemleri SEO altyapı bilmeyen adamlar yaptığı zaman maalesef ki pek çok kötü Sonuçlara neden olabiliyor örneğin son zamanlarda pekçok yazılım satılıyor ve onda da gördüm ben bunu bu satılan yazılımların bir çoğunu yapay zeka olduğunu zaten biliyorum görüyordu da zaten. Fakat şunu bilmek lazım yani en azından geliştirdiğiniz yazılım hakkında bir bilgi edinin nasıl yapılır güvenlik önlemleri nasıl alınır bunu iyi bilmek lazım.
Durum öyle bir hale geldi ki artık piyasada r10a üye olup hemen bir yapay zekayla Script yapayım bunu hemen satayım muhabbeti dönmeye başladı bence. Ama bunu biraz daha dikkatli yapmak lazım diye düşünüyorum.
Tabii bu konuda sizin de fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden hepinize iyi çalışmalar dilerim.
Selametle.
Merhaba, çok iyi bir noktaya değinmişsiniz.
Ben php bildiğimden bunu sadece bu alan da kullanıyorum, arkadaşların dediği gibi de işimdeki hammallığı alıyor ve zaman kazandırıyor.Bir hata oluştuğunda manuel düzeltebiliyorum.Bu açıdan çok iyi bir araç.Kesinlikle kullanılmalı.
Ancak dikkat ediyorum özellikle react projeler türemeye başladı , ve bunu yapan arkadaşlar genellikle hiç bir revize yapamıyor üzerinde, yazıldığı gibi kalıyor.
Yarın öbür gün müşteri şunu ekleyelim dese far tutulmuş tavşan gibi kalıyorlar.
Kesinlikle yazılan dili %60-70 bile bilmekte fayda var. Gerek yapılanı anlamak, gerek adımları takip etmek, gerekse hata olduğunda düzeltmek ya da revize gerektiğinde yapmak için.
Bu konuda müşterileri koruyacak bir sistem yok malesef.Adam anlık koyduğu bir yapay zeka react projesi ile benim elle yazdığım işin önüne geçebiliyor.İşin kalitesi sonradan ortaya çıkıyor ama yapacak birşey yok.
Bu dönemin dezavantajı şu olacak, zaten hakettiğini bulmayan kodlama fiyatları düşecek, sonra hiç birşey bilmeden üretim yapanlar ayıklanacak, sonra tekrardan kodlama yapanlara kalacak piyasa..
Hayırlısı..