Parasını ödemediğiniz sürece iyi bir yayınevi olabileceğini zannetmiyorum.
Tamamen bedava diye geçen her türlü yayınevini inceledim, XX ya da XXX tutarlar çıkıyor malum...
Tamamen ücretsiz diyenler, editör ve kapak tasarımı vs. adı altında (sayfa sayısına göre) yine ödemeler çıkarıyor. Telif ve şeffaflık herkes için ayrı bir sorun.
Piyasanın en bilindik sözde yayın
cini... ile başlayan bir yer herkes duymuştur. Oradan uzak durun derim.
Ahbap iyidir, ikinci adam yayınevi falan iyi diye duydum, iletişimdeydim hep ama 30-80 bin tl aralığında ödeme yaptırır. ( 500 adete kadar ücretsiz size de veriyor.)
Ben 3. romanım için Doa yayınlarını düşündüm. Birçok soru sordum, gittim yazarları buldum görüştüm. Hatta emin olayım diye kitap satın aldım, baktım kalitesine ve gönderimlerine.
Yeni bir yayınevi, 8000 civarı ödeme yapıyorsunuz. Kapak tasarımı da dahil oluyor. 10 tane kitap size hediye ediliyor.
75. satıştan sonra bu ödenen tutar iade ediliyor. ( yarısı kitap, yarısı TL olarak ) Sonrasında %50 telif ödeniyor. 10 gün sonra değişecek.
Ben birçok madde eklettim, eğer sorun yaşamazsam diğer romanlarımı da taşıyacağım dedim. Sosyal medyada reklamlar vs. veriyorlar, yazara önem veriyorlar.
Dediğim gibi, yeniler ama kaliteli çalışıyorlar diyebilirim. Yüklü ödemeler yapmadığınız sürece, küçükten başlamak iyidir.
2. baskıda başka yerlerle çalışırsınız gerekirse. Ben şimdilik memnunum İSBN çıkmak üzere. Kısmetse yılbaşında basılmış olacak.
Ya ciddi para ödeyip 1. sınıf kalite ve telif, ek olarak saygı satın alabilirsiniz.
Ya da yaşayıp görürsünüz. Önerim şeffaf bir yayınevi olsun da yavaş yavaş pişeriz mantığı.
(Not: ben kapak tasarımlarımı, çizimlerimi ve editör-son okuma çalışmalarımı kendi çevreme yaptırdığım için hizmeti ödeyip, kendim çalıştım hep.)