A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İslam şuanda tek geçerli din ise, Dünyada 8 milyar insan var. 1.6 Milyar insan müslüman
6.4 Milyar kafir var şuanda yaşayan.
Neden bu 6.4 milyar insan hak din olan islama geçmiyor. Ömür kısa değilmi. Neden bir an evvel gerceği görüp islama geçmiyorlar.
Ufak sayılarda başka dinden İslama geçenler var. İslamdan da başka dine inanca geçenler var. Bunlara bakıp akın akın insanlar islamiyete geçiyor demek mantıksız olacaktır.
Özetlemem gerekirse İslam bölgesel bir dindir. Herkes doğduğu ailenin doğduğu ülkenin dinini benimser.
Tel aviv de doğsaydınız yine Hak din olarak söylenen İslama geçermiydiniz.
Hristiyan ülkelerde hristiyan ailede doğsaydınız yine hak din islama geçermiydiniz.
Aklımı kullanıp geçerdim diyen varsa.
O halde 15 20 milyon yahudi neden islama geçmiyor. Onların akılları yokmu, Akıllarını kullanıp İslama geçmeleri gerekmiyor mu?
2 milyar Hristiyan neden Aklını kullanıp islama geçmiyorlar.
Bu durumda da başka dine mensup insanların islama neden geçmediği sorusuna imtihan diyip geçmemizi gerekecek sanırım.

Bu video yazdıklarımı özetliyor.
https://disk.yandex.com/i/Bv8bF1Guum6o5A
Meryem oğlu İsa da: “Ey İsrâiloğulları! Ben size Allah tarafından gönderilmiş bir peygamberim; daha önce inen Tevrat’ı doğrulamak ve benden sonra gelecek Ahmed adındaki bir peygamberi müjdelemek üzere geldim” demişti. Fakat o müjdelenen Peygamber, kendilerine apaçık deliller getirince: “Bu düpedüz büyü!” dediler.

Saf Suresi 6. Ayet

Bir vakit Meryem'in oğlu İsa, şöyle demişti: “- Ey İsrailoğulları! Ben, size (gönderilen) Allah'ın peygamberiyim. Önümde (benden önceki) Tevrat'ın tasdikçisi ve benden sonra gelecek bir peygamberin müjdecisi olarak geldim ki, o peygamberin ismi “Ahmed= Muhammed”dir. Sonra İsa, onlara mucizelerle gelince: “- Bu, apaçık bir sihirdir.” dediler.

Ali Fikri Yavuz Meali

Artık sizin dîniniz size, benim dinim bana!

Kafirun Suresi 6. Ayet

Sizin dininiz (bâtıl inancınız) size, benim dinim de bana...

Ali Fikri Yavuz Meali

Her çocuk, fıtrat üzerine doğar, sonra annesi, babası onu ya Yahudi, ya Hristiyan, ya da mecusî yapar. Nasıl ki hayvan da uzuvları tam olarak doğar. Hiç doğan hayvanda bir eksiklik görür müsünüz?