dev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 hesabin maliyeti mi $12-$15, yoksa 1 cihaz (5 hesap)?
Her turlu 12–15$ cok maliyetli.
Benim kullandigim cihazlarin en ucuz $70. Daha da dusurulebilir.
Senin siteminde 4-5 aylik fiyatla, cihazin maliyeti ayni.
Benim acimdan kendi cihazlarimi kullmak daha mantikli.

Cunku;
Fiziksel erisimim var.
Sorun ciktigi zaman ya da sisteme ekleme yapacagim zaman bagimsiz olarak hareket edebilirim.
Sistemi kapatacagimin zaman, elimde fiziksel cihazlari olu de olsa bir fiyata satabilirim.
Istedigim proxy saglayicisini ya da kendi proxy havuzumu kullanabilirim. Cogu zaman esim ile mobile proxy aldigim da oluyor.
Daha da onemlisi veri guvenligi tamamen bana ait.

Tekil kullanicilar icin mantikli olabilir belki, ama kendi havuzunu kurmak isteyenler icin cok mantikli degil gibi.

B2B degil de B2C yapip son kullaniciya ulasmak daha kolay olabilir senin icin.

aslında 1 apk yani 5 hesabın maliyeti diyebiliriz.
Phone Farm Box fiyatlarına baktığımda 20 cihaz 1.000$ gibi ortalamaya satılıyor. Yani evet 50$ cihaz başına kadar düşebilir..
İnsanların kendi cihazlarını kullanması ama otomasyon sistemini örneğin içeriklerin paylaşım zamanları hesapta idle takılma için belkide adb reverse connect ile bir kullanıcının kendi bilgisayarına kuracağı bir client üzerinden hizmet verebilirim diye düşünüyorum. Bu sayede hesaplar kullanıcıda kalır sistem erişmez bunun tek sıkıntısı her telefonun android versiyonu farkı, cihaz farkı gibi sorunlar çıkabilir. Aşılmayacak şeyler değil tabii ki.

B2C konusuna gelirsekde zaten amacım son kullanıcıya ulaşmak. Tabii bunun için bir talep var mı onu görmek istiyorum.