NOKTAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu aralar çok sık kapanan hosting firmalarının üstüne veri kurtarmak için mücade edilen konuları görüyoruz. Ucuz hosting kadar pahalı bir hosting olduğunu düşünmüyorum. Kurumsal alt yapısı ve geçmişi güçlü olmayan firmalardan alınan ucuz fiyatlı hostingin birgün size kaybettireceği data ve yaşattıracağı stresle en pahalı hosting olacağına emin olabilirsiniz. Özellikle onlarca yüzlerce müşterisinin web sitelerini, verilerini ve harcanan onca emeği adı sanı geçmişi ve kurumsalığı belli olmayan hosting firmalarına emanet edenleri aklım gerçekten almıyor.

Müşteriden hosting parasını fazlasıyla parasını almasına rağmen daha çok kar etmek için bu yapılanı hiç mantıklı bulmuyoruz. Birgün yüzlerce müşterinin kaybolmuş verisiyle, o verileri döndüremeyecek olmakla karşılacağını ve bunu müşteriye nasıl izah ve telafi edeceğini düşünüyorlar mı acaba?

Müşterilerimizin sitelerini geçin kendi sitelerimizin verilerini bile olabildiğince güvenilir firmalara emanet ederken hem sunucu tarafından hem kendi tarafımızdan günlük yedekleme yapıp bu dosyaları hem Google Drive'a hemde bir harici harddiske depoluyoruz ki bunu yaşamayalım.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben şu an bir sitemi kaybettim, firma mı kaynaklı yoksa benim mi hatam bilmiyorum; firma kaynaklı olduğuna inanıyorum ama bunu kanıtlamam da pek mümkün değil. Bir türlü eski yedeklerden geri döndürme yapamadık. JetBackup'tan restore et diyor da o da birkaç günlük. Site bir haftadır böyle dolayısıyla işe yaramıyor. Dediğiniz doğru.