Askerde jandarma muhabere (istihbarat) ve kolordu komutanlığı karargahta görevliydim. Bombalarla, toplarla işimiz olmazdı. Havan toplarına karşı bizim topçular bir ağ geriyorlardı. Ama onu nereden buluruz bir fikrim yok. Diğer arkadaşların dediği gibi havan topu balık ağını deler. Karbonfiberli ve ince çelik telli, esnek ama güçlü bir dokuma yapmak lazım. Aslında tüm binayı diğer cisimlere 10 metre mesafeyle gergin biçimde kaplamak gerekiyor. Bu konuda yoğun araştırmalarım devam ediyor. Kiev merkez komutanlığına mail atacağım. Direkt hattı bilen varsa yazabilir. Biraz Rusça bilirim. Örn: Krasivo devuşka.
Havan topundan korunmak isteyen arkadaşlar için ufak bir e-book patlatalım. Normalde 100 ₺'den açık artırmaya koyardım ama içimden geldi ücretsiz paylaşıyorum.
Kaçacak veya saklanacak bir yeriniz olmadığını varsayıyorum, açık alanda yakalandınız. Çevrenize bir havan topu düşerse orada bir çukur oluşur. Hemen kendinizi o çukura atıyorsunuz. Bir sonraki havan topunun aynı noktaya düşme ihtimali düşük bir ihtimaldir. Büyük ihtimalle hayatta kalırsınız.
Edit: Sereserpe yayılmayın tabii. Ellerinizle başınızı korumaya alarak cenin pozisyonunda durmalı; hedef olma ihtimalinizi küçültmelisiniz. Ayaklar patlamaya ve taciz atışlarına yönelik konumda bulunmalı. Şarapnel parçalarından da korunmanız gerekecek. Allah yardımcınız olsun.